ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ -VIDEO ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΕΛΑΙΑ 2015"
Στα πλαίσια των τριήμερων
εκδηλώσεων στο Αγρίνιο «Ελαία 2015» την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στη Δημοτική Αγορά και ώρα
18:00-23:00, η συγγραφέας Μαρία Σεραφειμίδου, θα παρασκευάσει καλλυντικά μπροστά στο κοινό !
«Ρίξτε μία ματιά στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Έχετε αγνό
λάδι ελιάς...
Το αγνό ελαιόλαδο έχει μαλακτικές, ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται πολλαπλώς και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Η χρήση του στο πρόσωπο, το καθιστά πρώτης τάξεως καλλυντικό με θεαματικά αποτελέσματα. Μπορούμε να φτιάξουμε κρέμες αντιγηραντικές, σέρουμ για το πρόσωπο για τις ρυτίδες έκφρασης, βραδινό λάδι για τα μάτια, σαπούνι και αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια. Όχι, δεν χρειάζεστε σπουδές χημείας, ούτε να είστε αισθητικός, ούτε φυσικά να διαθέτετε κάποιο επιστημονικό εργαστήριο! Όλα τα προϊόντα ομορφιάς, είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξουμε και αυτό θα δείξουμε»
Το αγνό ελαιόλαδο έχει μαλακτικές, ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται πολλαπλώς και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Η χρήση του στο πρόσωπο, το καθιστά πρώτης τάξεως καλλυντικό με θεαματικά αποτελέσματα. Μπορούμε να φτιάξουμε κρέμες αντιγηραντικές, σέρουμ για το πρόσωπο για τις ρυτίδες έκφρασης, βραδινό λάδι για τα μάτια, σαπούνι και αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια. Όχι, δεν χρειάζεστε σπουδές χημείας, ούτε να είστε αισθητικός, ούτε φυσικά να διαθέτετε κάποιο επιστημονικό εργαστήριο! Όλα τα προϊόντα ομορφιάς, είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξουμε και αυτό θα δείξουμε»
Μαρία Σεραφειμίδου
Παραδείγματα.
Βαθύς καθαρισμός για το πρόσωπο :
«Ανακάτεψε χοντρό αλάτι με ελαιόλαδο και φτιάξε ένα ελαφρύ
σκραμπ που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει λείο το δέρμα.
Ως κρέμα ματιών : Κάθε βράδυ βάλε λίγες
σταγόνες ελαιόλαδο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, αντί για κρέμα. Ισχυρό
αντιγηραντικό Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, γι΄
αυτό και είναι άριστο ως λάδι σέρουμ μαζί με προσθήκη αμυγδαλέλαιου ή αιθερίων ελαίων.
Επίσης μέσα στο
βιβλίο μου "Μαγειρεύω καλλυντικά¨" εκδόσεις Παπαδόπουλος θα
βρείτε: μάσκες και ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος, serum με
αντιγηραντικές ιδιότητες, σαμπουάν μπύρας και με βότανα, σαπούνια και
αφρόλουτρα, αντηλιακά για ασφαλές μαύρισμα, κολόνιες, κρέμες κατά των ραγάδων,
αγνές βρεφικές κρέμες, after shave lotion, δεκάδες ακόμα καλλυντικά αλλά και
μείγματα για την αντιμετώπιση γνωστών παθήσεων»
Μαρία Σεραφειμίδου
***
***
Ημερίδα για τα Δίκτυα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων
Tο Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με
την Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας και το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου
Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΕΛΑΙΑ 2015 οργανώνει ημερίδα με θέμα
«Στρατηγικές Αγροτικής Ανάπτυξης: Κοινά Δίκτυα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων». Η
ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, και ώρα 11.00, στην
αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην οδό
Παπαστράτου 53 και Σμύρνης.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της ημερίδας από το Live Streaming των εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της ημερίδας από το Live Streaming των εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
***
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Στα πλαίσια του προγράμματος ‘Olive products in Mediterranean diet:
Taste, Health and Mediterranean diet ’ Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή:
Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’, που
αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC-PROM 2015,
θα πραγματοποιηθούν τριήμερες εκδηλώσεις
στο Αγρίνιο ‘Ελαία 2015’ που έχουν ως θεματολογία το ελαιόλαδο, την
επιτραπέζια ελιά και τη Μεσογειακή Διατροφή με στόχο:
ι) την προβολή
και την προώθηση των προϊόντων ελιάς και του ελαιολάδου και την
ιι) ανάδειξη των προϊόντων της ελληνικής γης
και ειδικά της Αιτ/νιας στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης
Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και διάδοση των τοπικών μας
παραδόσεων και του πολιτισμού μας.
Στα πλαίσια της ΕΛΑΙΑ-2015
ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει ημερίδα με θέμα ‘Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή:
Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’ το Σάββατο
9:00 πμ στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας
Παπαστράτου 53 & Σμύρνης του Δήμου Αγρινίου.
Η
επιστημονική ημερίδα θα έχει ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα:
·
Ποιότητας
Ποιότητα παρθένου ελαιολάδου (Χριστοπούλου
Έφη, Χημικός εμπειρογνώμονας της ΕΕ και του Δ.Σ.Ε)
Η έρευνα στην
επιτραπέζια ελιά για βελτίωση της ποιότητας και ανταγωνιστικότητάς της’ Δρ. Χρυσούλα
Τάσσου, Τακτική Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός
–ΔΗΜΗΤΡΑ
Μεσογειακής Διατροφής και Ελαιοκομίας
Τα ελαιοκομικά προϊόντα ως όχημα μεταφοράς της Μεσογειακής
διατροφής στο κόσμο. (Χαρτζουλάκης Κώστας, Γεωπόνος-Ερευνητής, τ. Δ/ντής
Ινστιτούτου Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών Χανίων)
Τα
ελαιοκομικά προϊόντα ως βάση της μεσογειακής διατροφής του ανθρώπου’ (Μαραζιώτη Ειρήνη, Εκπαιδευτικός
& Σύμβουλος Διατροφής-Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας)
· Υγείας
Μεσογειακή
Διατροφή και Υγεία(Κανέλλου
Αναστασία, Καθηγήτρια Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Αθήνας).
·
Προώθησης
Στρατηγική προώθησης και ελληνικό ελαιόλαδο (Λίνα Ράππου,
Γεωπόνος, ΜΒΑ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δ/νση Αγροτικής
Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων & Προώθησης
Προϊόντων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων)
Ελληνικό
ελαιόλαδο: προώθηση και επώνυμες
εξαγωγές (Καραντώνης
Παναγιώτης, Οικονομολόγος, Διευθυντής του ΕΣΒΙΤΕ και μέλος της ομάδας
εμπειρογνωμόνων της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ομάδας Ελαιολάδου και Ελιάς
(Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.)
· Ελαιοκομίας
Κλαδική μελέτη
ελαιολάδου του Κέντρου επιχειρηματικότητας Αγρινίου της Τράπεζας Πειραιώς Τσιρογιάννη
Βασιλική, Συνεργάτης Green Banking, Ζυγούρη Σοφία, Συνεργάτης Αγροτικής
Επιχειρηματικότητας, Γουρούνα
Αθανασία, Συνεργάτης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Τράπεζας
Πειραιώς
Ομάδα παραγωγών Ελιάς και Ελαιολάδου Κούκη Ακριβή Τεχνολόγος
Γεωπόνος, Υπεύθυνη Επεξεργασίας και Τυποποίησης Επιτραπέζιων
ελιών, Aγροτικός Συνεταιρισμός
Ένωση Αγρινίου.
***
ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ VIDEO ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Στα πλαίσια του προγράμματος ‘Olive products in Mediterranean diet:
Taste, Health and Mediterranean diet ’ Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή
Διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’,
που αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας
(IOC-PROM 2015), θα πραγματοποιηθούν τριήμερες
εκδηλώσεις στο Αγρίνιο ‘Ελαία 2015’
που έχουν ως θεματολογία το ελαιόλαδο, την επιτραπέζια ελιά και τη Μεσογειακή
Διατροφή με στόχο:
ι) την προβολή
και την προώθηση των προϊόντων ελιάς και του ελαιολάδου και την
ιι) ανάδειξη των προϊόντων της ελληνικής γης
και ειδικά της Αιτ/νιας στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης
Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και διάδοση των τοπικών μας παραδόσεων
και του πολιτισμού μας.
Πλαισιώνοντας τις εκδηλώσεις Ελαία σε μια
γενικότερη φιλοσοφία της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης πολιτιστικής
κληρονομιάς (πολιτιστική, ιστορική, κοινωνική, εδαφική, περιβαλλοντική) η οποία προωθεί την κοινωνική αλληλεπίδραση.
Την Παρασκευή 16/10/2015 και ώρα 19.00 εγκαινιάζονται δυο εκθέσεις
φωτογραφίας.
1) " Μεσογειακή Διατροφή ως τέχνη και επικοινωνία " (Φωτογραφική ομάδα art8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου)
2) " Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία & Ποιότητα Ζωής " (μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
1) " Μεσογειακή Διατροφή ως τέχνη και επικοινωνία " (Φωτογραφική ομάδα art8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου)
2) " Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία & Ποιότητα Ζωής " (μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
Για την art8 θα εκθέσουν οι φωτογράφοι:
Άγγελος Χριστοδουλάκης, Αλέξανδρος Κατσώνης, Αριστέα Σελιμά, Βαγγέλης Πυρπίλης, Γεωργία Καραχρήστου, Γιάννης Γρηγορίου, Γιώτα Παναγή,Δημήτρης Βάσσος, Δημήτρης Παναγής, Δημήτρης Πρέντζας, Δημοσθένης Καπώνης, Δώρα Τσαρούχη, Έμμυ Βαζούρα, Έμμυ Κωτσάκη, Θεοδώρα Κοκκίνη, Θεώνη Λειβαδίτη
Κωνσταντίνα Γραμμένου, Κωνσταντίνος Ρίζος, Λάμπρος Μπαλτάς, Λεωνίδας Φραγκούλης, Μιχάλης Κότσαρης, Νικολέτα Γερολιμίνη, Ντίνος Τσιρογιάννης, Πάνος Καλτσάς, Ροζάρια Ρόμπολα, Σπύρος Πάσχος, Σπύρος Σαράκης, Ταρία Θεμελή και
Τάσος Ντάτσης
Άγγελος Χριστοδουλάκης, Αλέξανδρος Κατσώνης, Αριστέα Σελιμά, Βαγγέλης Πυρπίλης, Γεωργία Καραχρήστου, Γιάννης Γρηγορίου, Γιώτα Παναγή,Δημήτρης Βάσσος, Δημήτρης Παναγής, Δημήτρης Πρέντζας, Δημοσθένης Καπώνης, Δώρα Τσαρούχη, Έμμυ Βαζούρα, Έμμυ Κωτσάκη, Θεοδώρα Κοκκίνη, Θεώνη Λειβαδίτη
Κωνσταντίνα Γραμμένου, Κωνσταντίνος Ρίζος, Λάμπρος Μπαλτάς, Λεωνίδας Φραγκούλης, Μιχάλης Κότσαρης, Νικολέτα Γερολιμίνη, Ντίνος Τσιρογιάννης, Πάνος Καλτσάς, Ροζάρια Ρόμπολα, Σπύρος Πάσχος, Σπύρος Σαράκης, Ταρία Θεμελή και
Τάσος Ντάτσης
Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εκθέτουν φωτογραφίες και video μαθητές από γυμνάσια
του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Θέρμου.
***
‘ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ
ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ’
Στα πλαίσια του προγράμματος ‘Olive products in Mediterranean diet:
Taste, Health and Quality of life’ Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή
Διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’,
που αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας
(IOC-PROM 2015 θα πραγματοποιηθούν τριήμερες
εκδηλώσεις στο Αγρίνιο ‘Ελαία 2015’ που έχουν ως θεματολογία το
ελαιόλαδο, την επιτραπέζια ελιά και τη Μεσογειακή Διατροφή με στόχο ι) την προβολή και την προώθηση των προϊόντων
ελιάς και του ελαιολάδου και την ιι)
ανάδειξη των προϊόντων της ελληνικής γης και ειδικά της Αιτ/νιας στο πλαίσιο
της Μεσογειακής Διατροφής ως άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας
και διάδοση των τοπικών μας παραδόσεων και του πολιτισμού μας.
Τα προϊόντα της ελιάς αποτελούν
τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής και έχουν ευεργετική ιδιότητά στην υγεία του
καταναλωτή. Συμπληρωματικό μέρος της Μεσογειακής Διατροφής είναι η τακτική άσκηση (αθλητισμός, γυμναστική ή οποιασδήποτε
μορφής κίνηση).
Στα πλαίσια της ΕΛΑΙΑ ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με
το Velocitybikes διοργανώνει ποδηλατική περιήγηση στους παραδοσιακούς ελαιώνες Ρουπακιάς
αφιερωμένη στην ‘Άθληση και τη
Μεσογειακή Διατροφή’ την Κυριακή 18/10/2015 με ώρα εκκίνησης 16:00 από την
πλατεία Δημοκρατίας όπου και θα γίνει και ο τερματισμός. Πληροφορίες: 26410-24628.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά και φρούτα!
Επισημαίνουμε την χρήση κράνους
προς όλους τους συμμετέχοντες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ελαία 2015"