«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 21χρονος αλλοδαπός έμπορος ηρωίνης στον Ριζόμυλο Αιγίου
Ο δράστης πούλησε σε αστυνομικό που προσποιήθηκε τον αγοραστή, ναρκωτικές ουσίες έναντι 2.600€
Στην κατοχή του και σε υπαίθριες καβάντζες, κατασχέθηκε συνολικά περίπου ένα κιλό ηρωίνης
Συνελήφθη σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα (05-12-2013) στον Ριζόμυλο Αιγίου, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,  ένας  21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα...
αστυνομικός παρουσιάστηκε ως «υποψήφιος αγοραστής» και ύστερα από τηλεφωνικές επικοινωνίες,  εμφανίστηκε  σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον 21χρονο αλλοδαπό,  ο οποίος του πούλησε έναντι του χρηματικού ποσού των (2.600) ευρώ,  δύο συσκευασίες με ηρωίνη βάρους (206,46) γραμμαρίων.
Μετά την ολοκλήρωση της «αγοραπωλησίας», ο 21χρονος συνελήφθη και στη συνέχεια υπέδειξε στους αστυνομικούς συγκεκριμένα σημεία σε παραλία στον Ριζόμυλο Αιγίου, που χρησιμοποιούσε ως χώρους απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
•    συσκευασίες και δέματα με ηρωίνη συνολικού βάρους (1.000,043) γραμμαρίων.
•    μία ζυγαριά ακριβείας.
•    δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
•    το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.  
Συνελήφθη 65χρονος ημεδαπός στον Πύργο Ηλείας, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 90.000 ευρώ
Συνελήφθη, χθες (4-12-2013), το μεσημέρι, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 65χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 65χρονου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χώρο των εργολαβιών δημοσίων έργων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 96.675,23 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία Ημερίδες σε θέματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking)

Τις παρακολούθησαν συνολικά σαράντα (40) αστυνομικοί
 των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αρκαδίας και Αχαϊας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία Ημερίδες σε θέματα εμπορίας ανθρώπων (trafficing), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο (3 και 4-12-2013), στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αρκαδίας και Αχαϊας.

Οι Ημερίδες υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Γραμμής Πληροφόρησης για την εμπορία ανθρώπων ¨1109¨, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, ενώ τις παρακολούθησαν συνολικά (40) αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αρκαδίας και Αχαΐας παρακολούθησαν τις Ημερίδες, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί των Ομάδων Antitrafficing.

Ειδικά καταρτισμένοι ομιλητές του Τμήματος Καταπολέμησης και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης ¨Α 21 - Καταργώντας την αδικία στον 21ο  Αιώνα¨ καθώς και της Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων  ¨1109¨, ενημέρωσαν τους αστυνομικούς σε θέματα που σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των Ημερίδων αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν :

•    Τον εννοιολογικό προορισμό και τη νομοθεσία της εμπορίας ανθρώπων,
•    Τη θυματολογική προσέγγιση στην καταπολέμηση του φαινομένου
•    Την διαχείριση των σχετικών υποθέσεων από τις διωκτικές αρχές καθώς και την υποστήριξη και τις υπηρεσίες που αυτές παρέχουν σε περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκπαίδευση στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας, σε θέματα καταπολέμησης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία,  εκπαίδευση στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας, σε θέματα καταπολέμησης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, η οποία υλοποιήθηκε με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Στην εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 02-12-2012 έως 04-12-2013, συμμετείχαν δέκα (10) στελέχη της Αλβανικής Αστυνομίας, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν από ειδικά καταρτισμένους Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η θεωρητική και πρακτική κατάρτισή ώστε να αποκομίσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να καλύψουν με επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες της πατρίδας τους, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας Ελληνοαλβανικής συνεργασίας.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα προς τιμήν των συμμετεχόντων, η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχος Σταματίνα Μίζη, τους επέδωσε τα πιστοποιητικά σπουδών καθώς και εθιμοτυπικά δώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Α΄  ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ – ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α. Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
1. Διάβαση ποταμού Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου).
2. Διάβαση ποταμού Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού).
- Στα ανωτέρω σημεία τοποθετήθηκαν κώνοι και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α. Δ. ΠΕΛΛΑΣ
Δημοτική οδός από Τ. Κ. Κερασιάς Δήμου Έδεσσας προς χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α. Δ. ΗΛΕΙΑΣ
Λόγω καθίζησης οδοστρώματος επί της Ε.Ο. Ζαχάρως - Μίνθης διεκόπη το (1) ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από το (1) ρεύμα κυκλοφορίας. Επίσης για προληπτικούς λόγους διεκόπη η διέλευση οχημάτων στο γεφύρι (μπισχινέϊκο).

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Α. Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
1) Τη συνδετήρια οδό της Τραγάνας Κιάτου με το Μούλκι, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω υδάτινων και φόρτων υλικών. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων δημοτικών οδών.
2)Την 2-12-2013/05.00, η οδός που συνδέει το Ξυλόκαστρο με τα Καρυώτικα, στο 1ο χλμ. Ε.Ο Ξυλοκάστρου - Καρυώτικων – Ζεμένου, πλησίον αερογέφυρας Ν.Ε.Ο.Α. – Π, έχει υποστεί κατολίσθηση λόγω βροχόπτωσης και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων δημοτικών οδών.
Α. Δ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
1. Την 1-12-2013/21.00, λόγω κατολίσθησης , διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 15ο χλμ. της  Επ. Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας, στο (1) ρεύμα κυκλοφορίας.
2. Την 1-12-2013/21.00, λόγω σφοδρής βροχόπτωσης, που προκάλεσε κατολίσθηση, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 1,5ο χλμ. της Επ. Ο. Άρνας – Πέτρινα. Κυκλοφορία οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΚΡΗΤΗΣ 
Α. Δ. ΧΑΝΙΩΝ
1. Την 13.00 ώρα, στην περιοχή Παλαιόκαστρο Δήμου Κισσάμου υπερχείλισε χείμαρρος και παρέσυρε μέρος πρόχειρου παρακείμενου ποιμνιοστασίου 250 τ.μ περίπου και 70 πρόβατα από τα 250 που σταβλίζονταν σε αυτό κατά δήλωση του ιδιοκτήτη κτηνοτρόφου στο Α.Τ Κισσάμου.
2. Στην Δημοτική οδό Βουκολίων οικισμού Μουλαμεριανών έχει υποστεί ζημιές το οδόστρωμα και έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων.
Ο Δήμος Κισσάμου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Χανίων, έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτατου ανάγκης, όπου ενεργούν δυνάμεις της Π.Υ. Χανίων και Κισσάμου με τη συνδρομή ερπυστριοφόρου οχήματος.
Β΄  ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α. Δ. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Άρνισσας προς Χ/Κ Βόρρας και προς παραδοσιακό οικισμό Αγίου Αθανασίου, από 9Ο χλμ.
Α. Δ. ΗΜΑΘΙΑΣ
Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 17-27 χ/θ.


Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α. Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.
Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 35ο έως 55ο χλμ.
Α. Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.
Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Επ. Ο. Γρεβενών – X/K Βασιλίτσας, από 25ο έως 45ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 25-54 χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Περιβολίου, από 30 έως 43ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Α. Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ε.Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από το 47- 53 χλμ. θέση (Τύμπανος).
Ε.Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας από το 15-29 χλμ. θέση (Άγιος Νικόλαος).
Ε.Ο. Καρδίτσας – Ευρυτανίας, από το 56- 62 χλμ. θέση (Ζαχαράκι).

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α. Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνά, από 5ο – 12ο χλμ. θέση (Βράχος)
Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνά από 45 – 47 χλμ. θέση (Σερμιτζέλι)
Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικκέλου, από 5ο – 10ο χλμ. θέση (Κοκκάλια)
Επ. Ο. Φουρνά – Καρδίτσας, από 3ο – 10ο χλμ. θέση (Ζαχαράκι)

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Α. Δ. ΑΧΑΪΑΣ
Επ. Ο. Καλαβρύτων –Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
Επ. Ο. Καλαβρύτων –Πατρών (μέσω  Χαλανδρίτσας).
Επ. Ο. Κλειτορίας -Καλαβρύτων (μέσω  Λούσων).
Επ. Ο. Κλειτορίας -Καλαβρύτων (μέσω  Πριόλιθου).
Επ. Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω  Φτέρης).
Επ. Ο. Καλαβρύτων – Χιονοδρομικού Κέντρου.