«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών σε κόμβους της πόλης του Αγρινίου

 Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών σε κόμβους στην πόλη. Σήμερα, 17 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός με τον Διοικητή της Τροχαίας κ. Δημήτρη Παπαευθυμίου, παρακολούθησαν την λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο Εθνικής Αντίστασης και Ελευθερίου Βενιζέλου στον Άγιο Κων/νο. Το έργο με τίτλο: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΜΒΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» έχει προϋπολογισμό 600.000,00 €υρώ ενώ το συμφωνητικό που υπογράφτηκε με τον ανάδοχο εργολάβο μετά την έκπτωση είναι 294.736,01 €υρώ και...
χρηματοδοτείται από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 Σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή προβλέπονται να γίνουν οι εργασίες που αφορούν την εγκατάσταση της φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους
1.     Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβου Εθν.Αντίστασης & Ελ.Βενιζέλου (Αγ.Κων/νος)
2.     Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβου Εθν.Ανεξαρτησίας και Ιωνίας
3.     Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβου Ε.Ο.Αγρινίου-Θέρμου & Καρπενησίου
4.     Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβου Ε.Ο.Αγρινίου-Θέρμου & Αγ.Βαρβάρας
5.     Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβου Ε.Ο.Αγρινίου & Αν.Περιφερειακής
6.     Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβου οδού Γούναρη με τη νέα Περιμετρική οδό
7.     Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβου Αγ.Κων/νου –Αναπαύσεως (Σταυροδρόμι)
8.     Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης κόμβου Εθν.Ανεξαρτησίας –Γ ΄Σεπτεμβρίου (Ρεμπελιά)

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός μετά την ενημέρωση που είχε για την εξέλιξη του έργου δήλωσε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε τον κόμβο Εθνικής Αντιστάσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου στον Άγιο Κων/νο όπου τέθηκε σε λειτουργία η φωτεινή σηματοδότηση. Όπως γνωρίζετε εδώ και ένα μήνα περίπου έχει αρχίσει η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών σε κόμβους στον αστικό ιστό της πόλης σε ορισμένους από τους οποίους υπάρχουν και σχολικές μονάδες όπου λόγω και του μεγάλου φόρτου κυκλοφορίας παρουσίαζαν αυξημένη επικινδυνότητα.
 Η αναγκαιότητα αυτή υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια ωστόσο καταφέραμε σε αυτή τη δημοτική περίοδο να εντάξουμε το έργο αυτό στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να εγκατασταθούν φωτεινοί σηματοδότες σε οκτώ κόμβους της πόλης, παρότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα.
Έως σήμερα έχουν τεθεί σε λειτουργία οι κόμβοι  Ε.Ο. Αγρινίου-Θέρμου & Καρπενησίου, Ε.Ο. Αγρινίου-Θέρμου & Αγ.Βαρβάρας,  Ε.Ο.Αγρινίου & Αν.Περιφερειακής, Εθν.Αντίστασης & Ελ.Βενιζέλου (Αγ.Κων/νος),  Αγ.Κων/νου – Αναπαύσεως (Σταυροδρόμι), Εθν. Ανεξαρτησίας – Γ΄ Σεπτεμβρίου (Ρεμπελιά).

Αύριο το πρωί θα δοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος Εθν. Ανεξαρτησίας και Ιωνίας και τις επόμενες μέρες ο κόμβος της οδού Γούναρη με τη νέα περιμετρική οδό.

Το έργο αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στην οδική ασφάλεια πεζών και οδηγών και θα διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Εξακολουθεί βέβαια να υπάρχει η αναγκαιότητα για φωτεινή σηματοδότηση και σε άλλους κόμβους της πόλης, και σε αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα μέσα από κάποιο πρόγραμμα να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την τροχαία Αγρινίου για την συνεργασία που έχουμε και να επιστήσω την προσοχή πεζών και οδηγών ειδικά το πρώτο διάστημα λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών».