«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ν. Μωραΐτης: Ο ενιαίος φόρος συμβάλλει στη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια (VIDEO)


Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα φέρει τη «χαριστική βολή» στη φτωχή αγροτιά προειδοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε, το χαράτσι αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μέτρων που στρέφονται ενάντια....
στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Αναδεικνύοντας τις γενικότερες στοχεύσεις του ενιαίου φόρου σημείωσε ότι θα συμβάλει στη συγκέντρωση της γης σε μεγάλες αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς οι φτωχοί αγρότες θα αναγκαστούν να πουλήσουν τα χωράφια τους σε πολύ χαμηλές τιμές. Συμπλήρωσε πως ο «ταξικός» χαρακτήρας του ενιαίου φόρου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι απαλλάσσονται οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα.

Ο Ν. Μωραΐτης αναφέρθηκε και στα «βιολιά» των πλειστηριασμών που έχουν αρχίσει για τη φτωχή αγροτιά, φέρνοντας το παράδειγμα των 32 αγροτών από την Καρδίτσα που δικάζονται για χρέη.

Απευθυνόμενος στους φτωχομεσαίους αγρότες, τους κάλεσε σε συμμαχία με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική που τους ξεκληρίζει.
***
 Ν. Μωραΐτης στο «Real FM»: Η λαϊκή στέγη δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα (AUDIO)

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς προστατεύει τις τράπεζες, όχι τη λαϊκή κατοικία», αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων οΝίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM».

Η κυβερνητική ρύθμιση ανοίγει τις πόρτες για πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει εδώ και ένα χρόνο στη Βουλή σχέδιο νόμου όχι μόνο για την αναστολή, αλλά για να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός της πρώτης λαϊκής κατοικίας, γιατί η πλειοψηφία του κόσμου πνίγεται από τραπεζικά δάνεια.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η λαϊκή στέγη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα λαϊκά στρώματα με μαζικό οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές να αποτρέψουν αυτή την πολιτική.