«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ποτίζουν παιδιά, ζώα και χωράφια με μολυσμένο νερό!

Eρώτηση Κουίκ στην Βουλή για την διαρροή λυμάτων στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας
Μολυσμένο νερό πίνουν τα παιδιά και με μολυσμένο νερό ποτίζονται ζώα και χωράφια των κατοίκων του Ραπτόπουλου στο Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας.
Οι αρμόδιοι κωφεύουν, παρά την αυτοψία που διενήργησε πριν από ενάμιση χρόνο η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας για  διαρροή λυμάτων από το αποχετευτικό δίκτυο της Τ. Κ. Ραπτοπούλου που  εξακολουθεί να υφίσταται!
 Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννη Μανιάτη ο Βουλευτής Επικρατείας...

των ΑΝΕΛΤέρενς Κουίκ λίγες μέρες μετά απο την δημοσιοποίηση του θέματος απο το PrasiaOnline.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ και από τον Πολιτευτή των ΑΝΕΛ στην Ευρυτανίας Κωνσταντίνο Μπακόλα:
«Οι αυτοψίες συνεχίστηκαν όπως και οι δραματικές διαπιστώσεις τόσο για την δημόσια υγεία όσο και για το φυσικό περιβάλλον το οποίο πλήττεται βάναυσα. Διαπιστώθηκαν: το φρεάτιο εισόδου των λυμάτων στη σηπτική δεξαμενή ήταν ανοικτό και υπερχειλισμένο, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκροή λυμάτων, από τους τρείς απορροφητικούς βόθρους που προβλέπονταν στη μελέτη έχει κατασκευαστεί μόνο ο ένας και εκροή λυμάτων στο περιβάλλον παρατηρήθηκε και μετά την έξοδο από τον απορροφητικό βόθρο μέσω σωλήνα.»
»Το ζήτημα αποδεδειγμένα πλέον υφίσταται εδώ και ενάμισι χρόνο με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους κατοίκους των δύο Χωριών Ραπτόπουλου και Νέου Αργυρίου όσο και για το φυσικό περιβάλλον της Δυτικής Ευρυτανίας ενώ στο σημείο αυτό σας επισημαίνουμε ότι μόλις 150 μέτρα από την εστία της μόλυνσης λειτουργούν Γυμνάσιο, Λύκειο, Νηπιαγωγείο αλλά και Παιδικός Σταθμός.»
»Ο νομός Ευρυτανίας είναι ο δεύτερος Νομός με τα καθαρότερο περιβάλλον στην Ευρώπη και δεν επιτρέπεται να επικρατούν τέτοιες συνθήκες προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στην εικόνα αλλά και στην αειφορία του Νομού Ευρυτανίας».
«Ποιά μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για τη δημόσια υγεία όσο και για τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη διαρροή λυμάτων αποχετευτικών συστημάτων στον υδροφόρο ορίζοντα του Νομού Ευρυτανίας και όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή ;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να πληροφορηθεί εάν σκοπεύει να απαιτήσει άμεσα από το Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας να προχωρήσει στην κατασκευή και του άλλου απορροφητικού βόθρου, σύμφωνα με τη μελέτη ώστε να λυθεί το ζήτημα οριστικά


Πηγή(PrasiaOnline): http://prassia-eyrytanias.blogspot.com