«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια των εορτών για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου στη Δυτική Ελλάδα
Συνελήφθησαν τρία άτομα σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αμαλιάδα και Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και κατά τη διάρκεια των εορτών στη Δυτική Ελλάδα.
Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους των αστυνομικών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Αμαλιάδα και στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 42, 41 ετών ως υπεύθυνοι των  καταστημάτων, καθώς και μια 54χρονη ημεδαπή γυναίκα ως παίχτρια.
Ειδικότερα...
χθες (28-12-2013) αργά το απόγευμα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, σε καφετέρια, στην Αμαλιάδα, βρήκαν σε λειτουργία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με κερματοδέκτη στον οποίο είχε εγκατασταθεί πρόσθετο λογισμικό πρόγραμμα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.
Συνελήφθη ο 41χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και μία 54χρονη θαμώνας, η οποία συμμετείχε ως παίκτρια, ενώ κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το χρηματικό ποσό των 179,50 ευρώ.
Επίσης χθες (28-12-2013) αργά το απόγευμα, σε έλεγχο που ενεργήθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε καφενείο, στην Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθη ο 42χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, καθότι βρέθηκε να λειτουργεί ένα ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα (φρουτάκια), το οποίο κατασχέθηκε μαζί με το χρηματικό ποσό των 32,70 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και Μεσολογγίου.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών σε όλη τη διάρκεια των εορτών.
Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οπλοκατοχή
Κατασχέθηκε ένα αεροβόλο περίστροφο, φυσίγγια, ένα μαχαίρι και ένα στιλέτο
Συνελήφθη, χθες (28-12-2013), το μεσημέρι, στα Βραχναίικα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 24χρονου, στα Βραχναίικα Πατρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα αεροβόλο περίστροφο με έξι φυσίγγια, ένα στιλέτο μήκους 22 εκατοστών καθώς και ένα ακόμα μαχαίρι μήκους 25 εκατοστών σε δερμάτινη θήκη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη 35χρονος για κλοπή στα Καβάσιλα Ηλείας
Αναζητείται ο 29χρονος συνεργός του τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί

Συνελήφθη χθες (28-12-2013) το βράδυ, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ένας 29χρονος συνεργός του που αναζητείται από τις Αρχές, ενώ τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα χθες (28-12-2013), το μεσημέρι, οι δύο ημεδαποί ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με όχημα, στην οικία 49χρονου ημεδαπού, στα Καβάσιλα Ηλείας όπου ο 29χρονος, αφού διέρρηξε την μπαλκονόπορτα, αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα και το χρηματικό πόσο των 2.500 ευρώ, ενώ ο 35χρονος τον ανέμενε στο όχημα επιτηρώντας το χώρο. Οι δύο δράστες κατά τη διάρκεια της πράξης τους, έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Για την εξιχνίαση της κλοπής και την ανεύρεση των δραστών διενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 35χρονου και τη σύλληψη του, λίγες ώρες αργότερα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του και για συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.