«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για την επιστράτευση των ναυτεργατών

 Συγκέντρωση αύριο  Τετάρτη 6 Φλεβάρη ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.
Για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά  έδειξε το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο. Αποφάσισε άλλη μια επιστράτευση σε βάρος των ναυτεργατών, που απεργούν για να μην καταργηθούν  και να υπογραφούν ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις, που διεκδικούν μέτρα ενάντια  στην ανεργία , μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων, που αγωνίζονται ενάντια στο νομοσχέδιο – παραγγελία των εφοπλιστών και του κεφαλαίου , που διεκδικούν η ναυτιλία  να είναι προς όφελος του λαού και όχι των εφοπλιστών...

Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας  για άλλη μια φορά το ψέμα, τη συκοφαντία και την τρομοκρατία σε βάρος των ναυτεργατών, προχώρησε στην επιστράτευσή τους,  προς εξυπηρέτηση των αφεντικών της και της πολιτικής,  που οδηγεί στην αύξηση των υπερκερδών τους, στην ασύδοτη δράση τους και την καταπίεση των εργαζομένων, στην πολιτική που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Το Ε.Κ. Αγρινίου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους ναυτεργάτες που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους . Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι αυτός  της  ανυποχώρητης ταξικής πάλης και του αγώνα για  λύσεις στα προβλήματα , ο δρόμος της συμπαράταξης και κοινής δράσης με όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα , για την ανατροπή αυτής της  αντιλαϊκής πολιτικής .

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  κηρύσσει 24ωρη πανεργατική απεργία ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση Τετάρτη 6 Φλεβάρη ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.