«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσολογγίου στις κινητοποιήσεις για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσολογγίου
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσολογγίου συμμετείχε, με πολλά μέλη και στελέχη του, στην – πραγματικά εντυπωσιακή –κινητοποίηση της 20 Φεβρουαρίου 2013 για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου διατρανώσαμε, μαζί με το λαό και την δυναμική παρουσία της χειραφετημένης πλέον νεολαίας, την αντίθεση όλων μας στο σχέδιο αυτό. Σχέδιο που τσαλαπατά κάθε δικαίωμα στη μόρφωση και τη δωρεάν Παιδεία προωθώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Παιδεία, αδιαφορεί για τη ζωή, το μέλλον της σπουδάζουσας νεολαίας , που με εντελώς αυθαίρετο τρόπο μετακινεί τεράστιο αριθμό φοιτητών από πόλη σε πόλη αλλάζοντας ακόμα και...
το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών και το πτυχίο. Είναι ανεπίτρεπτο η τρικομματική κυβέρνηση να παίζει με τις τύχες των τοπικών κοινωνιών και χιλιάδων σπουδαστών χρησιμοποιώντας λογιστικές αλχημείες, ανορθολογισμούς και προχειρότητες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνεισφέρουν καν στη διακηρυγμένη εξοικονόμηση δαπανών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το επόμενο διάστημα θα πρωτοστατήσει σε κινήσεις συντονισμού και θα εντείνει τον αγώνα για ενίσχυση των περιφερειακών ιδρυμάτων με ουσιαστική σύνδεση με την τοπική παραγωγή, για να γίνουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα κύτταρα ζωογόνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για πραγματική Δωρεάν και Δημόσια Παιδεία στην υπηρεσία του λαού και του τόπου!