«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

H ΛΑ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημόσιες και δωρεάν κρατικές κοινωνικές δομές και εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά
H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ επαναφέρει το θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Απαιτεί από την κυβέρνηση και καλεί σε αγώνα, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια στη δουλειά όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΗΦ, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ κλπ)...


Η χρόνια συνεχιζόμενη ανασφάλεια των εργαζομένων και η απόγνωση των 130.000 ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ κ.α. που κινδυνεύουν να χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν, πρέπει ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
Τώρα πρέπει να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Τώρα απαιτείται να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς κανέναν όρο ή άλλη προϋπόθεση.
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν μπορούν να βάζουν το χέρι στην τσέπη, ούτε να οδηγούν τα χρήματα των ασφαλιστικών τους ταμείων στις  λεγόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, δηλ. στους Ιδιώτες, που καραδοκούν να επεκτείνουν τη δράση τους στους τομείς της πρόνοιας.
Το σημαντικό έργο της κοινωνικής πολιτικής δεν μπορεί να αφήνεται ούτε στα περιστασιακά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ούτε και στα χέρια εθελοντών, ΜΚΟ και εμπόρων, στα οποία βάζει πλάτη η Δημοτική Αρχή.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές να πάρουν μαζικά μέρος στη 48ωρη απεργία Τέταρτη 13 και Πέμπτη 14 Φλεβάρη και στην συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.00 π.μ. με το Π.Α.ΜΕ. (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) και να δώσουν συνέχεια με την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου.   

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου θα κάνει ό,τι μπορεί να ενημερώσει και να αποκαλύψει τόσο «μέσα» στο Δ.Σ., όσο και «έξω» στους τους εργαζόμενους τα αντιλαϊκά σενάρια που ετοιμάζει η τρικομματική κυβέρνηση. Καλεί το σωματείο του Δήμου, όλους τους εργαζόμενους, σε οργανωμένο αγώνα με το ταξικό κίνημα, για να βάλουν φρένο στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στην αντιλαϊκή θύελλα που εξαθλιώνει το λαό.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα και να παλέψουν για:
 
·        Δημόσιες και δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται.

·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές.


·        Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·        Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.             

Οι Εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το ΚΚΕ
Νικάκης Βασίλειος
Σιδέρης Κωνσταντίνος
Δήμας Δημήτριος

Φλεβάρης 2013
Αγρίνιο