«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη με φορείς του Αγρινίου για το Πανεπιστήμιο

  Σύσκεψη για την οργάνωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Αγρινίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, φορέων, σωματείων και συλλόγων.
Αναφερόμενος στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, τόνισε ότι τα προβλήματα που δημιουργεί είναι πολύ περισσότερα από αυτά που προσπαθεί να επιλύσει, ενώ δεν...
επιφέρει ουσιαστικό οικονομικό όφελος για το δημόσιο.
 Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Μοσχολιός είπε ότι η πρόταση του Υπουργείου για υπαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ανασύρει δυσάρεστες μνήμες και δημιουργεί ανησυχίες για την επανάληψη του φαινομένου της υφαρπαγής της Οικονομικής Σχολής Αγρινίου.
Η αποστέρηση της ισχυρής παρουσίας ενός αξιόπιστου πανεπιστημιακού ιδρύματος, από μια περιοχή που το ΑΕΠ είναι από τα χαμηλότερα της χώρας, δημιουργεί σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις, και ταυτόχρονα θέτει την ταφόπλακα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της. Η ένατη σε νόμιμο πληθυσμό πόλη της χώρας, δεν μπορεί να στερηθεί το Πανεπιστήμιό της, τη στιγμή που άλλες μικρότερες πόλεις δεν θίγονται από τι επιχειρούμενες αλλαγές.
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, στον λίγο χρόνο της αυτόνομης λειτουργίας του, με το εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό έργο και τη συνολική δραστηριότητά του, καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου μας.
Τέλος, ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους φορείς να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Τετάρτη στην Πλατεία Δημοκρατίας, ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Η συμμετοχή στη σύσκεψη ήταν καθολική και όλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ δηλώνοντας ότι θα συμμετέχουν ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.