«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΣΑ ΓΙΑ 20-2-2013

ΨΗΦΙΣΜΑ


Οι έμποροι του Αγρινίου, σήμερα 20-2-2013, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων, δηλώνουμε και διαδηλώνουμε ότι:  
1)      Η τρικομματική συγκυβέρνηση (ΔΗ.ΜΑΡ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ.) με τις πολιτικές που υλοποιεί, είναι καταστροφική και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού. Αυτόβουλα και συνειδητά, κάθε ώρα και...
κάθε μέρα, αυξάνει τους δείκτες της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, πολλαπλασιάζει τους ανέργους, εκτινάσσει τον αριθμό των υποσιτιζόμενων παιδιών, εξαναγκάζει σε μετανάστευση τους νέους, το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας, ενώ ταυτόχρονα εκποιεί τον εθνικό πλούτο, τις υποδομές, την κυριαρχία και το μέλλον της Ελλάδας.
2)      Οι συνθήκες που σήμερα επικρατούν στη χώρα μας συνάδουν μόνο με χώρα που βρίσκεται υπό κατοχή.  
Ενδεικτικά: οι νεκροί εμπορικοί δρόμοι, τα κλειστά μαγαζιά, οι δεκάδες χιλιάδες στις ουρές των συσσιτίων, οι χιλιάδες τρόφιμοι των κάδων απορριμμάτων, τα έρημα χωράφια, η πληθώρα των αστέγων, τα παγωμένα σπίτια, οι κεφαλικοί φόροι, τα χαράτσια, οι απειλές, οι εκβιασμοί, τα διαλυμένα νοσοκομεία, τα συρρικνωμένα και υποβαθμισμένα σχολεία, η αδυναμία πρόσβασης στην ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, η ληστεία των συντάξεων και των μισθών, οι χιλιάδες των απεγνωσμένων που επιλέγουν την αυτοκτονία, σκιαγραφούν τα έργα, τις ημέρες και τις προθέσεις της τρικομματικής κυβέρνησης.
3)      Μια τέτοια συγκυβέρνηση της βαρβαρότητας φυσικό είναι να επιλέγει μεθόδους και πρακτικές αστυνομοκρατίας και καταστολής για να προστατέψει τα συμφέροντα που υπηρετεί και να καταστείλει τα αιτήματα για δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και αποδοχές, σύγχρονη δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία, ανθρώπινη ζωή και δημοκρατικά δικαιώματα.
4)      Τα δακρυγόνα, τα χημικά, οι ματατζίδικες επιθέσεις, οι συλλήψεις συνδικαλιστικών εκπροσώπων, οι επιστρατεύσεις, οι απαγορεύσεις, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών και απεργών, οι προληπτικές συλλήψεις, οι προβοκάτσιες, ο επικοινωνιακός γκεμπελισμός, αποτελούν «τα κυβερνητικά επιχειρήματα» απέναντι στον  ελληνικό λαό και στο αίτημά του να μπορεί να ταΐζει τα παιδιά του και να ζει με αξιοπρέπεια. 
5)      Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δεν θα συμβάλλει στη συντήρηση αυταπατών διατυπώνοντας αιτήματα προς την βάρβαρη συγκυβέρνηση. Γνώριζε και γνωρίζει ότι όλα όσα πράττουν είναι απόρροια της επιλογής τους να θεωρούν συμμάχους τους οικονομικά ισχυρούς και εχθρό τους τον λαό.
6)      Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου καλεί τα μέλη του, τους εμπόρους, στηρίζοντας και δυναμώνοντας τον Σύλλογό τους, να ενισχύσουν την προσπάθεια και τον αγώνα.
Για να μπορέσουμε μαζί με τις άλλες εργασιακά κοινωνικές ομάδες να γυρίσουμε τον τροχό.
Για να δικαιωθούν η προσφορά, οι αγώνες, οι θυσίες και τα όνειρα και να μην μας αναθεματίζουν αύριο τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.  
                                                                                                         ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.