«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Επειδή η υπόθεση αυτή τείνει να λάβει διαστάσεις φαρσοκωμωδίας...

Νέα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Ναυπάκτου προσάπτουν κατηγορίες στην Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας για ύποπτες μεθοδεύσεις και ενέργειες που δημιουργούν προβλήματα στο υπό σύσταση και λειτουργία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας. Επειδή η υπόθεση αυτή τείνει να λάβει διαστάσεις φαρσοκωμωδίας και στοχευμένης εμπαθούς πρακτικής κατά της Διοίκησης της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας, επισημαίνουμε τα παρακάτω: 

1.     Οι διαδικασία σύστασης και λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας είναι ακόμα σε εξέλιξη. Σε ό,τι μας αφορά η απογραφή και...
η σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής έγινε στις 31-7-2012. Πέραν τούτου οι ευθύνες ας αναζητηθούν αλλού και όχι στη Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας (αρμόδια Υπουργεία και σχεδιαζόμενη νέα λιμενική πολιτική της χώρας).
2.     Μέχρι να λάβει σάρκα και οστά η ανωτέρω διαδικασία, το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας, ακόμα και σήμερα, είναι αρμόδιο για τη διαχείριση της χερσαίας ζώνης λιμένα Ναυπάκτου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και δεν μπορεί να εκχωρήσει δικαιώματα και υποχρεώσεις που εκ του νόμου έχει έως ότου περαιωθεί η ανωτέρω διαδικασία. Δεν μπορεί κανείς να επικαλείται τη νομιμότητα γράφοντάς την στα τελευταία των υποδημάτων του και ερμηνεύοντάς την όπως τον βολεύει.
3.     Προ δύο (2) μηνών η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας, έλαβε ομόφωνη απόφαση για αντικατάσταση – τοποθέτηση δεκαπέντε (15) νέων φωτιστικών σωμάτων στο λιμάνι της Ναυπάκτου, μετά από αξιολόγηση προσφορών. Τι και ποιους ενοχλεί αυτή η τοποθέτηση όταν η συγκεκριμένη δαπάνη θα καταβληθεί από το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας και μάλιστα σε τέσσερις (4) δόσεις; Θέλετε ναι ή όχι να εκτελεστεί το εν λόγω έργο το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής; Ποιο είναι άραγε το πρόβλημα τη στιγμή κατά την οποία λέτε ότι δεν κάνουμε τίποτα για τη Ναύπακτο; Το πρόβλημα είναι προφανώς ότι το εκτελεί το Λιμενικό Ταμείο Αιτω/λνίας… Εάν όμως συμβεί κάποιο ατύχημα στα κατά κοινή ομολογία προβληματικά και επικίνδυνα φωτιστικά, ποιος θα έχει την ευθύνη; Προφανώς η Λιμενική Επιτροπή, την οποία θα είχατε ένα ακόμα λόγο να “στήσετε” στον τοίχο. Γι’ αυτό λοιπόν, εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει.
4.     Σχετικά με το ζήτημα της Μαρίνας Ναυπάκτου, το Υπουργείο Τουρισμού απέστειλε σχετικό έγγραφο προς το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας και ζητούσε την άποψή του για το δέον γενέσθαι, καθότι όπως όλοι γνωρίζουν, το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας είναι φορέας διαχείρισης του Τουριστικού Λιμένα Ναυπάκτου. Η Λιμενική Επιτροπή, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Ναυπακτίας, έλαβε ομόφωνη απόφαση για επικαιροποίηση της μελέτης και επαναδημοπράτηση του έργου, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και τις υποδείξεις του Δήμου και των φορέων της περιοχής που έχουν τον πρώτο και κυρίαρχο ρόλο επ’ αυτού. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Αν κάποιοι δεν θέλουν να “ανοίξει” πάλι το θέμα της Μαρίνας Ναυπάκτου, ας το πουν δημοσίως και όχι με υπεκφυγές.   
5.     Τέλος μιας και ο λόγος για το “οφειλόμενα” προς τη Ναυπακτία, παραθέτουμε δύο (2) από τα τελευταία στοιχεία:
Ø     Εκμίσθωση παζαριού (Οκτώβριος 2012): Έσοδα που αποδόθηκαν στο Δήμο 180.000 ευρώ.
Ø     Εκμίσθωση λούνα παρκ στο χώρο του παζαριού από τον Δήμο, χωρίς την άδεια της Λιμενικής Επιτροπής: 25.000 ευρώ.
Δηλαδή σύνολο χρημάτων που εισέρρευσαν στα ταμεία του Δήμου 205.000 ευρώ χωρίς το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας να εισπράξει ή να του αποδοθεί ούτε ένα (1) ευρώ!
Αυτά για την ιστορία και την ενημέρωση όλων.
Από τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας

ΥΓ1: Ας μην θεωρούν ορισμένοι ότι η διαχείριση των Λιμενικών Ταμείων προσφέρεται για δημιουργία εντυπώσεων, προκειμένου να προωθήσουν τις δικές τους επιδιώξεις. Υπάρχουν κανόνες που η πραγματικότητα επιβάλει να τηρούνται με ευλάβεια.

ΥΓ2: Η παρότρυνση ορισμένων επαγγελματιών της περιοχής Ναυπάκτου που εκμισθώνουν χώρους του Λιμενικού Ταμείου, να μην πληρώνουν τις οφειλές τους, γιατί τώρα “ερχόμαστε εμείς” στο όνομα άσκησης πολιτικής και επιλεκτικών εξυπηρετήσεων και αυθαίρετη είναι και ενδεχομένως να στραφεί εναντίον εκείνων που την καθοδηγούν. Όποιος επιχειρεί να ασκήσει πολιτική με αυτό τον τρόπο, θεωρούμε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση.