«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος Εγλυκάδος Πατρών


Από δεξιά: Ο Γ.Γ. της Α.Δ. Μανώλης Αγγελάκας,
 ο προϊστάμενος της Τ.Κ.Ε. Πάτρας / ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ Δημ. Λάμπρου,
 ο Γ.Γ.Δ.Ε. Στράτος Σιμόπουλος,
ο Δ/ντής της ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ Παν. Χριστοδουλόπουλος,
ο Γεν. Δ/της Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής
της Α.Δ. Σάκης Παναγιωτόπουλος 
 και ο Δ/της του γραφείου του Γ.Γ. της Α.Δ. Δημήτρης Μήλιος.
Ολοκληρώθηκε το έργο του Διακονιάρη

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος Εγλυκάδος

Στην κυκλοφορία δόθηκε, σήμερα, στις 10:30 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση του έργου του Διακονιάρη, η αρτηρία της Ελευθερίου Βενιζέλου, από την Πατρών-Κλάους μέχρι τον κόμβο Εγλυκάδας, της ευρείας παράκαμψης Πατρών.

Στην τελετή παράδοσης την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο...
Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας.

Αμέσως μετά την παράδοση σε κοινή χρήση του μεγάλου έργου, που συνδέει την ευρεία παράκαμψη της Πάτρας με το νέο λιμάνι, ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε:
«Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δίνει σήμερα σε κυκλοφορία ένα έργο, όραμα δεκαετιών για τους πολίτες της Πάτρας, το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα οδικά που εκτελούνται στην πόλη, θα την ανακουφίσει κυκλοφοριακά.
Η σημερινή παράδοση του έργου αυτού αποδεικνύει παράλληλα, ότι η Ελλάδα με προσπάθεια, επιμονή και υπομονή μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει. Από την Πάτρα σήμερα, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δίνει μήνυμα αισιοδοξίας

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου του Διακονιάρη, ο κ. Αγγελάκας, αφού ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, εκ μέρους των πολιτών της Αχαΐας,  για την παρουσία του, στην Πάτρα, τη δεύτερη σε διάστημα μιας εβδομάδας ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Πάτρα και ολόκληρη την Αχαΐα. Ένα έργο, που ήταν σε εκκρεμότητα για δέκα ολόκληρα χρόνια, παραδίδεται σε χρήση, δίνοντας μια μεγάλη κυκλοφοριακή ανάσα στην πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Η γρήγορη ολοκλήρωσή του όπως, επίσημα είχε εξαγγελθεί, δείχνει τη συνέπεια της κυβέρνησης, αλλά και τη βούλησή της να πάει η χώρα μπροστά».



Επίσκεψη Κεφαλογιάννη αύριο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  
Θα συναντηθεί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ
Τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου θα επισκεφθεί αύριο, στις 11:30 το πρωί ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, όπου, θα έχει συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Μανώλη Αγγελάκα, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητή Γεώργιο Παναγιωτάκη και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ, καθηγητή Σωκράτη Καπλάνη, προκειμένου να εξετάσουν θέματα που αφορούν τα δυο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.