«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη με τους επικεφαλής των Α.Ε.Ι. της Δυτ. Ελλάδας

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητή Γεώργιο Παναγιωτάκη τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, καθηγητή Δημήτρη Σερπάνο και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ, καθηγητή Σωκράτη Καπλάνη, συναντήθηκε, σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι, στο...
γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τα τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.



Ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ούτε στον τομέα των οικονομικών οφειλών, ούτε στην κινητικότητα των υπαλλήλων, αλλά ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης στα θέματα:

- του διορισμού των μελών ΔΕΠ

- της έλλειψης προσωπικού, μετά τη λήξη των συμβάσεων και

- μικρών διορθώσεων στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ



Ο κ. Καπλάνης, με τη σειρά του, έθεσε στον κ. Κεφαλογιάννη τα θέματα:

- της μείωσης του επιστημονικού προσωπικού, κατά 50%

- της μεγάλης μείωσης του προϋπολογισμού του ΤΕΙ

- της έλλειψης μονίμου διοικητικού προσωπικού

- των προβλημάτων που δημιουργούνται από τη μεταφορά σχολών, από το        σχέδιο ΑΘΗΝΑ

- της λειτουργίας του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, βάσει των δεδομένων κριτηρίων, όπως ο βαθμός εισαγωγής και η απορροφητικότητα των πτυχιούχων



Ο κ. Σερπάνος ενημέρωσε ότι τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, που λειτουργούν στο Αγρίνιο και είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αγροτική και κτηνοτροφική φύση του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, έχουν περάσει διεθνή αξιολόγηση με πολύ καλά αποτελέσματα. Ανέφερε, επίσης, ότι ήδη έχουν κατατεθεί 10 σημαντικές προτάσεις για χρηματοδότηση και ζήτησε την ακαδημαϊκή αυτονομία του Ιδρύματος.    



Ο κ. Κεφαλογιάννης, απευθυνόμενος προς τους επικεφαλής των Α.Ε.Ι. της Δυτικής Ελλάδας, αφού ανέφερε ότι γνωρίζει το ακαδημαϊκό έργο που παράγεται στα Ιδρύματά τους και στον τομέα της έρευνας, αλλά και της παροχής υπηρεσιών, τους ενημέρωσε ότι πραγματοποιεί αυτές τις επαφές κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, προκειμένου να του μεταφέρει τα μηνύματα της κοινωνίας και κατέληξε:

«Πιστεύουμε ότι ο επιστημονικός κόσμος είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της κοινωνίας, που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει γρηγορότερα από την κρίση και για το λόγο αυτό επιθυμούμε να συνεργαστούμε μαζί σας και ως κόμμα, ώστε, πέρα από την κυβέρνηση, να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν το έργο σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η Ελλάδα πρέπει να «αναπνεύσει» από την περιφέρεια».



Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που συνόδευαν τον κ. Κεφαλογιάννη στην επίσκεψή του στην Πάτρα.



Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων

στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση



Στη συνέχεια, ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με εκπροσώπους του συλλόγου των υπαλλήλων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι οποίοι του έθεσαν τα θέματα:

-          της κινητικότητας των υπαλλήλων

-          του μισθολογικού

-          της δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών

-          της πολυπλοκότητας και του πλήθους των θεμάτων, που εξετάζονται, καθημερινά και απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις

-          της καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων, λόγω της έλλειψης νομικού επιστημονικού προσωπικού, σε συνάρτηση και με το νέο πειθαρχικό νόμο.



Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού τους ενημέρωσε ότι η κινητικότητα των υπαλλήλων οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, ανέφερε ότι ο συνδικαλισμός των τελευταίων δεκαετιών, σε ύφος και τρόπο, είναι ξεπερασμένος και πρέπει να απεμπλακεί από τα μικροκομματικά του χαρακτηριστικά, ενώ ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να γίνει πιο ευέλικτος.

«Περνάμε μια δύσκολή περίοδο, αλλά υπάρχει ελπίδα και όραμα για μια νέα Ελλάδα», κατέληξε ο Γραμματέας.