«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 32χρονος για ναρκωτικά στο Αγρίνιο

Κατασχεθήκαν 31 γραμμάρια κοκαΐνης

Συνελήφθη σήμερα (11-2-2013) το πρωί, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 32 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης).
Ειδικότερα, σε ερευνά που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε...
κατάστημα φανοποιείο του 32χρονου στο Αγρίνιο βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία κοκαΐνης συνολικού βάρους 31 γραμμαρίων.
Από την αστυνομική ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 32χρονος κατείχε την κοκαΐνη από κοινού με ένα 28χρονο ημεδαπό ο όποιος είναι προφυλακισμένος για εκβίαση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.


Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω  από 280.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (11-2-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 57χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 57χρονου ο οποίος ήταν επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας οικοδομικών υλικών, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 283.151,11 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».



Εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις κλοπές στην Πάτρα

 Η δράστιδα  αφαιρούσε τσάντες και πορτοφόλια από πάγκους και γραφεία σε  υπηρεσίες και καταστήματα

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών που είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας ημεδαπής γυναίκας ηλικίας 45 ετών για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα η δράστιδα εκμεταλλευόμενη την πολυκοσμία σε τράπεζες και καταστήματα εντόπιζε τσάντες ή πορτοφόλια τα οποία είχαν αποθέσει σε πάγκους ή γραφεία υπάλληλοι ή πελάτες και τα αφαιρούσε.

Από την έως τώρα ερευνά, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις κλοπών. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή της 45χρονης και αποδόθηκε στις παθούσες.

Η 45χρονη εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς αλλά δεν συνεληφθη λογω παρέλευσης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για εμπλοκή της σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου κλοπής τσαντών και πορτοφολιών σε πολυσύχναστους χώρους, συνιστά - παρακαλεί τους πολίτες τα εξής :

 Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
  Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
  Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.
  Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
  Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
  Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
  Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.
  Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.





Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα, ενώ προσήχθησαν
 εξήντα τέσσερα (64).

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε προχθές  (8 & 19-2-2013), το βράδυ, άλλη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, που οργανώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας).

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν συνολικά χίλια εκατόν τριάντα άτομα (1.130) και εξακόσια τριάντα εννέα οχήματα (639) οχήματα. Επίσης προσήχθησαν εξήντα τέσσερα (64) άτομα, ενώ συνελήφθησαν εννέα (9).

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν διακόσιες πενήντα δυο παραβάσεις (252) παραβάσεις από τις οποίες οι εκατόν ενενήντα τέσσερις (194) αφορούσαν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν.