«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοινώσεις της A.Δ.E.Δ.Y.

 Σ.Υ.Π.Ε.Α
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Ανακοίνωση -  Πρόσκληση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας καλεί τα μέλη του σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Παρασκευή 15-2-2012, στις 11.00, στο Μεσολόγγι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, με τα παρακάτω θέματα:

1. Ενημέρωση για την αξιολόγηση.
2. Απολογισμός απερχόμενης διοίκησης...

3. Ορισμός ημερομηνίας αρχαιρεσιών.
4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι ανεξάρτητα από κλάδο, κατηγορία, εργασιακή σχέση κ.λ.π  να πάρουν μέρος στη συνέλευση, η οποία είναι η τρίτη κατά σειρά και θα διεξαχθεί οπωσδήποτε, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωση και σωστή λειτουργία του συλλόγου μας μπροστά στις επικίνδυνες για όλους και καταστροφικές για πολλούς, εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί.
Καλούνται επίσης οι προϊστάμενοι διευθύνσεων και τμημάτων για διευκόλυνση των υπαλλήλων ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.
                   
        Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος      Δ. ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ                               
Ο Γραμματέας     Π. ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ

Τα μέλη           Θ.  ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
                        Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
                        Ν. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
                        Μ. ΛΙΑΠΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  ΤΗΣ   Α Δ Ε Δ Υ   ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης , που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονική πολιτική ,που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
Για το λόγο αυτό , περισσότερο ενωμένοι από ποτέ , εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα προχωράμε σε νέα ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 Φλεβάρη 2013, και καλούμε όλες και όλους , ΑΝΕΡΓΟΥΣ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΑΓΡΟΤΕΣ- στη στήριξη του αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής που οδηγεί σε φτώχεια και εξαθλίωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΑΓΡΙΝΙΟ 11.00 πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 1030 πμ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Για την Ε.Γ Του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία
***
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ A.Δ.E.Δ.Y.
Αθήνα, 13.02.2013
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 76

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να εμπαίζει τους απολυμένους συναδέλφους μας στο ΙΚΑ-επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 9Κ/2008- καθώς και τους αδιόριστους-επιτυχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008.
Παρά τις κατ' επανάληψη δεσμεύσεις των συναρμοδίων Υπουργών για οριστική λύση και αποκατάσταση των επιτυχόντων των δύο διαγωνισμών, καμία υπόσχεση δεν έχει τηρηθεί έως σήμερα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι το ΙΚΑ "διαλύεται", καθώς οι απολύσεις των 450 περίπου επιτυχόντων του διαγωνισμού 9Κ/2008 ήρθαν να προστεθούν στις 2.000 περίπου αποχωρήσεις από την Υπηρεσία το 2012. Το ΙΚΑ αντιμετωπίζει σήμερα τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας, ακριβώς εξαιτίας της σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού γεγονός που προκαλεί την δικαιολογημένη αντίδραση εκατομμυρίων ασφαλισμένων που περιμένουν να εξυπηρετηθούν. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι δεδομένων των ήδη αυξημένων αναγκών του ΙΚΑ σε προσωπικό, είναι άκρως επιβεβλημένη τόσο η επανατοποθέτηση των απολυμένων συναδέλφων μας - επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 όσο και ο άμεσος διορισμός των επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008.
Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων-Μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την Απεργιακή Συγκέντρωση της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, αύριο, Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:00 έξω από τη Βουλή, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στο ΙΚΑ, με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων των 450 περίπου εργαζόμενων επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 9Κ/2008.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.