«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Εξιχνιάστηκε η από 5-2-2013 κλοπή του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην Άρτα

Ο δράστης αποκόλλησε ασημένια τμήματα από εικόνα και τα πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο της περιοχής.

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η κλοπή που είχε συμβεί την πριν είκοσι μέρες περίπου (5-2-2013) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Αρτα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 39 και 30 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένης κλοπής και αποδοχής προϊόντος εγκλήματος...

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια ελέγχων των Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου δυο ημεδαποί άνδρες οι οποίοι ως συνεργάτες ενεχυροδανειστηρίου στην Άρτα μετέφεραν με όχημα σε συνεργαζόμενο κατάστημα - ενεχυροδανειστήριο στο Πειραιά μια επιχρυσωμένη σπασμένη ασημένια πρόσοψη αγιογραφίας που απεικόνιζε τον Άγιο Δημήτριο.

Από την εμπεριστατωμένη ερευνά που ενήργησαν οι Αστυνομικοί προέκυψε ότι την εικόνα, είχε αφαιρέσει την 5-2-2013 από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα, ένας 39χρονος ημεδαπός ο οποίος στη συνέχεια την μεταπώλησε στον 30χρονο ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου της περιοχής.    

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η ασημένια πρόσοψη της εικόνας του Αγίου Δημητρίου αποδόθηκε στον εφημέριο του Ναού.



Συνελήφθησαν δυο καταστηματάρχες στη Πάτρα για ρευματοκλοπή

Οι δράστες είχαν επέμβει στο μετρητή με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το 1/3 της ενέργειας που κατανάλωναν

Συνελήφθησαν χθες (22-2-2013) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δυο ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης (άνδρας - γυναίκα) ηλικίας 44 και 68 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για ρευματοκλοπή.

Ειδικότερα σε ελέγχους που διενήργησε αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Ε.Η.  με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ στα δυο εστιατόρια διαπιστώθηκε οτι οι ιδιοκτήτες είχαν θέσει εκτός το λαμάκι τάσεως της μιας φάσης του ηλεκτρονικού καταμετρητή με αποτέλεσμα μα μην καταγράφεται το 1/3 της ενέργειας που καταναλωνόταν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Συνελήφθη 50χρονη για κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από γυναίκες στη Πάτρα

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών

Η δράστιδα μετά τις κλοπές, μετέβαινε σε τραπεζικά καταστήματα όπου επιδεικνύοντας την ταυτότητα και την κάρτα των παθόντων επιδίωκε την ανάληψη μετρητών

Συνελήφθη χθες (22-2-2013) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 50 ετών σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη κλοπών και εξαπατήσεων κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα χθες (22-2-2013) το πρωί, η 50χρονη μετέβηκε σε κέντρο αδυνατίσματος στη Πάτρα όπου εκμεταλλευόμενη την απασχόληση 43χρονης υπαλλήλου της αφαίρεσε το πορτοφόλι της, το όποιο είχε αποθέσει πάνω στο γραφείο και περιείχε το χρηματικό πόσο των 60 ευρώ, την αστυνομική της ταυτότητα και μια κάρτα ανάληψης χρημάτων. 

Στη συνέχεια η δράστιδα μετέβηκε σε κοντινό υποκατάστημα Τράπεζας όπου με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και της κάρτας ανάληψης μετρητών αποπειράθηκε να πείσει τον ταμία του καταστήματος να της παραδώσει το χρηματικό πόσο των 19.000 ευρώ.

Για την ανεύρεση της δράστιδας ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της και τη σύλληψη της λίγες ώρες αργότερα.

Από την αστυνομική ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες η 50χρονη ενεργώντας με συγκεκριμένη μέθοδο μετέβαινε σε υπηρεσίες και καταστήματα όπου εκμεταλλευόμενη ολιγόλεπτη έλλειψη προσοχής των εργαζομένων γυναικών τους αφαιρούσε προσωπικές τσάντες και πορτοφόλια.

Από την έως τώρα ερευνά, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προέκυψε ότι η δράστιδα είχε διαπράξει άλλες πέντε συνολικά κλοπές με την ίδια μεθοδολογία ενώ στη μια από αυτές, είχε μεταβεί και σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα όπου είχε πείσει τον υπάλληλο να της παραδώσει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ από τον λογαριασμό της παθούσας.

Μέρος των κλοπιμαίων που η 50χρονη είχε αφαιρέσει ανευρέθηκαν στη κατοχή της και αποδόθηκαν στις παθούσες.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις συνεχίζονται. 


Συνελήφθη 16χρονος Σύριος για κλοπές στη Πάτρα



Ο δράστης είχε συλληφθεί και πριν δυο μήνες για κλοπές, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων με μεταλλικές σχάρες φρεατίων



Συνελήφθη χθες (22-2-2013) αργά το απόγευμα, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 16χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.



Ειδικότερα, ο δράστης αφαίρεσε από ανασφάλιστο σταθμευμένο όχημα την πρόσοψη του radio – cd αλλά έγινε αντιληπτός από πολίτες και συνεληφθη από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.



Στη κατοχή του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν το radio - cd που μόλις είχε αφαιρέσει το οποίο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στην 49χρονη ιδιοκτήτρια του οχήματος.



Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο 16χρονος πριν από έναν μήνα περίπου είχε διαρρήξει άλλα δυο καταστήματα στη Πάτρα αφαιρώντας ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μικρό χρηματικό πόσο. 



Για τη διάρρηξη των καταστημάτων ο δράστη έσπαζε τους υαλοπίνακες των μαγαζιών, ρίχνοντας σε αυτούς μεταλλικές σχάρες που αφαιρούσε από τα φρεάτια των οδών.



Υπενθυμίζεται, ότι ο 16χρονος είχε συλληφθει και πριν δυο μήνες καθότι είχε διαπράξει δώδεκα συνολικά διαρρήξεις καταστημάτων με την ίδια μεθοδολογία και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί οροί.(Σχετ. το από 19-12-2013 Δελτίο Τύπου μας)



Επίσης κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για διάπραξη κλοπών στα Ιωάννινα και είχε διαταχτεί η παραμονή του στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.