«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη  23χρονος στο Αγρίνιο για ναρκωτικά

Κατασχεθήκαν περισσότερα από τέσσερα κιλά κάνναβης
 Συνελήφθη σήμερα  (14-2-2013) το πρωί, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 23 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για...
κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

Ειδικότερα σε ερευνά που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο όχημα και στην οικία του 23χρονου στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

  • Πέντε συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 4.185 γραμμαρίων.
  • Μια σπάθα τύπου « Ματσέτα » με μήκος λεπίδας σαραντατεσσάρων εκατοστών.
  • Δυο κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim τα οποία κατασχεθήκαν ως μέσα συνεννόησης για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Οι έρευνες και η προανάκριση ενεργήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.



Συνελήφθη 51χρονος καλλιεργητής ναρκωτικών στη Βάρδα.

Ο δράστης καλλιεργούσε φυτώρια κάνναβης σε αυτοσχέδια θερμοκήπια μέσα στο σπίτι του

Κατασχεθήκαν μεταξύ άλλων, πληθώρα σπόρων κάνναβης, ναρκωτικά χάπια και ένα δενδρύλλιο

Συνελήφθη χθες (13-2-2013) το απόγευμα, στη Βάρδα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 51 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών (κάνναβη).

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί ενήργησαν ερευνά στην οικία του 51χρονου στη Βάρδα Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου μεταξύ άλλων βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

  • Τρία αυτοσχέδια θερμοκήπια αποτελούμενα από τελάρα με κηπευτικό χώμα σκεπασμένα με νάιλον στα οποία ο 51χρονος είχε φυτέψει άγνωστο αριθμό σπόρων κάνναβης.
  • Ένα ακόμα αυτοσχέδιο θερμοκήπιο με εβδομήντα επτά κουπάκια αγροτικού φυτωρίου, σκεπασμένα με νάιλον, στα οποία καλλιεργούνταν άγνωστος αριθμός σπόρων κάνναβης.
  • Ένα μεταλλικό δοχείο με ένα δενδρύλλιο κάνναβης.
  • Ένα κουτί με μικροποσότητα κάνναβης.
  • Δυο συσκευασίες με σπόρους κάνναβης συνολικού βάρους 8,5 γραμμαρίων.
  • Τριάντα πέντε ναρκωτικά φαρμακευτικά δισκία.
  • Πενήντα ένα πλαστικά κυπελλάκια, με υπολείμματα χώματος σε κάποια, τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια των φυτών

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Οι έρευνες και η προανάκριση ενεργήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας.



Συνελήφθησαν σε περιοχή της Χαλανδρίτσας δυο άτομα που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση
Δράστες είναι ένας ημεδαπός ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής εγκατάστασης και η αλλοδαπή επιστάτρια των εργατών του
Ελευθερώθηκε μια 20χρονη γυναίκα Ρουμανικής καταγωγής
Όλοι οι εργαζόμενοι του πτηνοτροφείου εργάζονταν ανασφάλιστοι  
Συνελήφθησαν σήμερα (14-2-2013) το πρωί, σε περιοχή της Κεντρικής Αχαΐας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας,  ένας 48χρονος ημεδαπός και μια 38χρονη υπήκοος Ρουμανίας σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.
Ο 48χρονος κατηγορείται επίσης, για εισφοροδιαφυγή καθότι απασχολούσε οκτώ συνολικά εργάτες ανασφάλιστους σε πτηνοτροφική του εγκατάσταση.
Από τις ενέργειες των Αστυνομικών ελευθερώθηκε μια 20χρονη υπήκοος Ρουμανίας την οποία οι δράστες με χρήση βίας και απειλές κατακρατούσαν εξαναγκάζοντας την να εργάζεται επί 14ωρο καθημερινά χωρίς πληρωμή, ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη.   
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας ερευνώντας καταγγελία συγγενικού προσώπου της 20χρονης στη Ρουμανία μέσω της Interpol, ενέργησαν επισταμένες έρευνες με αποτέλεσμα να  εντοπίσουν πτηνοτροφική εγκατάσταση στην οποία διέμενε τόσο η παθούσα όσο και άλλοι αλλοδαποί εργάτες.
Μετά από παρακολούθηση, οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδριτσας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν ο 48χρονος ιδιοκτήτης του πτηνοτροφείου και η 38χρονη επιστάτρια των εργατών του.
Από την ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι από 14-8-2012 έως σήμερα η 20χρονη διέμενε παρά τη θέληση της και εργαζόταν στη πτηνοτροφική εγκατάσταση του 48χρονου, επί 14ωρο καθημερινά, χωρίς να αμείβεται ενώ αρχικά της είχε υποσχεθεί νόμιμη εργασία με αμοιβή 500 ευρώ μηνιαίως.
Από τους ελέγχους που ακολούθησαν προέκυψε ότι στο πτηνοτροφείο εργάζονταν έξι ακόμα άνδρες, υπήκοοι Ρουμανίας οι οποίοι ήταν επίσης ανασφάλιστοι και χωρίς υγειονομική περίθαλψη ενώ δεν κατείχαν και προβλεπόμενα για εργασία πιστοποιητικά.
Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ένα ημερολόγιο – ατζέντα με πρόχειρες σημειώσεις από ημερομηνίες, ονόματα και αντίστοιχα ποσά για την είσπραξη αμοιβών του κάθε εργάτη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (15-2-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Η προανάκριση, η οποία είναι σε εξέλιξη, ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας



Συνελήφθη 37χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Πύργο

Ο δράστης έπληξε με μαχαίρι το θύμα ενώ αυτό βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μετά από προηγούμενα χτυπήματά του

Συνελήφθη χθες (13-2-2013) το απόγευμα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 37 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα χθες (13-2-2013) το μεσημέρι, ο 37χρονος μετέβηκε σε κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων 75χρονου ημεδαπού στο Πύργο όπου μετά από φραστικό επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη, με μια καρέκλα προκάλεσε φθορές και χτύπησε τον 75χρονο στο κεφάλι ο οποίος έπεσε μπρούμυτα στο έδαφος σε ημιλιποθυμη κατάσταση.

Στη συνέχεια ο δράστης πήρε ένα μαχαίρι από τον πάγκο του καταστήματος και έπληξε τον 75χρονο στη πλάτη.

Ο παθόντας διεκομισθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου όπου παρέμεινε για νοσηλεία.

Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους Αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του και τη σύλληψη του λίγες ώρες αργότερα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή.