«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν στο Ευηνοχώρι τρεις αλλοδαποί που έκλεβαν σίδερα

Το συνολικό βάρος των σιδήρων που είχαν αφαιρέσει ξεπερνά τον μισό τόνο.

Συνελήφθησαν χθες (5-2-2013) το μεσημέρι, στο Ευηνοχώρι  Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 34, 27 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής  κατʼ συναυτουργία...


Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, σε φορτηγό  αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί, βρήκαν σίδερα συνολικού  βάρους μεγαλύτερο του μισού τόνου.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν αφαιρέσει αυτά  λίγη ώρα πριν τη σύλληψη τους από εργοστάσιο της περιοχής

Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των κλοπιμαίων, η  συνολική αξία των όποιων ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών    Μεσολογγίου ενώ τα σίδερα που κατασχεθήκαν θα αποδοθούν στο νόμιμο  εκπρόσωπο της εταιρίας.


Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές εξωλέμβιων μηχανών και  εξαρτημάτων από σταθμευμένα σκάφη

Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα συνεργοί τους

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών

Εξετάζεται παράλληλα, η συμμετοχή των συλληφθέντων στην εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις στους Ιερούς Ναούς της Πάτρας

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική ερευνά της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σπείρα η οποία διέπραττε κλοπές  εξωλέμβιων μηχανών και εξαρτημάτων από σταθμευμένα σκάφη στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, συνεληφθησαν χθες (5-2-2013) το πρωί, στην Πάτρα  δυο αλλοδαποί άνδρας - γυναίκα, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 20 και 21  ετών, αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα  κατά περίσταση αδικήματα, της ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της  διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της παράνομης οπλοκατοχής

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμα τρεις υπήκοοι Ρουμανίας (δυο  άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 27, 23 και 20 ετών αντίστοιχα οι  οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές.

Ειδικότερα οι δράστες ενεργώντας από κοινού τους τελευταίους τέσσερις  μήνες διέπραξαν πέντε κλοπές σε σταθμευμένα σκάφη στη Πάτρα αφαιρώντας  τέσσερις εξωλέμβιες μηχανές και διάφορα άλλα έγγραφα και εξαρτήματα.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν δυο κλοπές στο Μπεγουλάκι και από μια στα  Ροΐτικα, στο Σαραβάλι και τα Προσφυγικά.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού  λειτουργού, στην οικία των δυο συλληφθέντων στην Πάτρα βρήκαν και  κατέσχεσαν διάφορα έγγραφα πλεύσης και αλιείας τα οποία ήταν  αντικείμενα κλοπής καθώς και μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο.

Από την αστυνομική ερευνά που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας  Πατρών, προκύπτει ότι μέλη της συγκεκριμένης σπείρας  δραστηριοποιούνταν και ως μέλη στην εγκληματική ομάδα η οποία  εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Ασφάλεια Πατρών και είχε διαπράξει δώδεκα  περιπτώσεις διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς της πόλης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών 
και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες οι οποίες συνεχίζονται  ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.


Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας
Συνελήφθησαν επτά διακινητές και δέκα πέντε παράνομοι μετανάστες

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων,  διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι  της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 14/1/2013 έως 3/2/2013.
Ειδικότερα συνελήφθησαν τις τελευταίες είκοσι μέρες στο λιμάνι της Πάτρας, επτά διακινητές (τρεις ημεδαποί, δύο Βούλγαροι, ένας Αλβανός  και ένας Αφγανός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς έξι παράνομων μεταναστών ηλικίας από 19 έως 40  ετών στην Ιταλία.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι εννέα  συνολικά αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, Τουρκίας, Αλβανίας και Πακιστάν  ηλικίας από 19 έως 38 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν  ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και πολλά  πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις  Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους  οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στον Πύργο, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το δημόσιο πάνω από 330.000 ευρώ
Συνελήφθησαν, σήμερα (6-2-2013) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 63, 54 και 51 ετών αντίστοιχα για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών των τριών ημεδαπών οι οποίοι είναι μέλη –  συνδιαχειριστές εταιρείας που δραστηριοποιείται στις κατασκευές  δημοσίων έργων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 331.704,36 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ του Ν. 1882/90 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 3  παρ. 1 του Ν. 3943/2011.