«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για εκβίαση στο Μεσολόγγι

Οι δράστες απαίτησαν χρήματα από καταστηματάρχη, ένεκα οικονομικής του οφειλής

Συνελήφθησαν προχθές (6-2-2013) το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35, 30 και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε  δικογραφία για εκβίαση...


Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας 43χρονος ημεδαπός ο οποίος ήταν  ο εντολέας των τριών συλληφθέντων.

Ειδικότερα προχθές (6-2-2013) αργά το απόγευμα, οι τέσσερις δράστες  μετέβηκαν σε κατάστημα 31χρονου ημεδαπού, στο Μεσολόγγι, απαιτώντας  από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ένεκα χρηματικής  οφειλής του προς τον 43χρονο.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι τρεις συλληφθέντες απείλησαν και ράπισαν τον 31χρονο προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό των δραστών  ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας  Μεσολογγίου με αποτέλεσμα τη σύλληψη των τριών ημεδαπών λίγες ώρες  αργότερα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 35χρονου και του 29χρονου έχουν επιβληθεί  περιοριστικοί όροι για παρόμοια αδικήματα που  έχουν διαπράξει.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Μεσολογγίου και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ  Ανακριτή Μεσολογγίου.

Συνελήφθη 23χρονος στην Πάτρα για ληστεία σε κατάστημα

Αναζητείται ο συνεργός του

Συνελήφθη χθες (7-2-2013) το βράδυ, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 31χρονος ημεδαπός συνεργός του ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν σε κατάστημα mini market 64χρονου ημεδαπού στην Πάτρα, όπου με την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να του αφαιρέσουν χρήματα.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 23χρονου σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα και τη σύλληψή του.

Από τους Αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα πλαστικό πιστόλι που κατείχε ο 23χρονος καθώς και το μαχαίρι που χρησιμοποίησε κατά τη ληστεία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.

Η προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Συνελήφθη 23χρονη για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην Πάτρα

Συνελήφθη χθες (7-2-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, μία 22χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας και ακόμα μίας ακόμα συνεργού της που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατ’ συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δύο δράστιδες ενεργώντας από κοινού, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από 82χρονη ημεδαπή το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τη σύλληψη της 23χρονης λίγη ώρα αργότερα.

Μετά από υπόδειξη της συλληφθείσας το πορτοφόλι και το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρεθεί βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων και αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στη παθούσα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεργού της συνεχίζονται.

Η προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 300.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (8-2-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 59χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 59χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος εταιρίας κατασκευής επίπλων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 301.312,30 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».


Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 70.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (8-2-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 50χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 50χρονου, ο οποίος είναι αυτοκινητιστής, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 70.408,38 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στον Πύργο, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 330.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (8-2-2013) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 53χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 53χρονου, ο οποίος είναι μέλος – συνδιαχειριστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στις κατασκευές δημοσίων έργων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 331.704,36 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25  παρ. 1δ του Ν. 1882/90 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3943/2011.