«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΥ: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Η μεγάλη συμμετοχή της φτωχής αγροτιάς στις κινητοποιήσεις κάθε μέρα κλιμακώνεται σ' όλη τη χώρα. Καταρρίπτοντας την εχθρική προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που πασχίζει με υπονόμευση, τρομοκρατία και καταστολή να διαλύσει τα μπλόκα του αγώνα που πυκνώνουν στις Εθνικές Οδούς και γνωρίζουν πρωτοφανή στήριξη και αλληλεγγύη...


            Επιλέγοντας την τακτική του αυταρχισμού και της καταστολής, όπως κάνει και με τους εργατικούς αγώνες, παρέταξε ΜΑΤ και περιπολικά απέναντι στα χιλιάδες τρακτέρ, για να τα εμποδίσει να βγουν στις Εθνικές Οδούς. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, η άνανδρη και ύπουλη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους πεζούς αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, που μόλις είχαν ολοκληρώσει συμβολική πεζή διαμαρτυρία, μας πεισμώνει πιο πολύ. Δεν μας τρομοκρατεί, αντίθετα δείχνει το μίσος ενάντια σε αγωνιστές που παλεύουν για το δίκιο τους.
Γι' αυτό επιστράτευσαν, ουσιαστικά απαγόρευσαν το δικαίωμα στην απεργία και στα αδέρφια μας τους ναυτεργάτες. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.
            Ο στόχος να τρομοκρατηθεί η αγωνιζόμενη αγροτιά και να περάσει στο λαό το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ρούπι από την αντιλαϊκή, άγρια πολιτική της, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει για ν' αντιμετωπίσει, "διά πυρός και σιδήρου", την όποια αγωνιστική πίεση δεχτεί, θα πέσει στο κενό.
            Είμαστε αποφασισμένοι και σήμερα και αύριο και με πολλές διαφορετικές μορφές αγώνα, αλλά και σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους, τα κινήματα νεολαίας, γυναικών, συνταξιούχων, να δυναμώσουμε τον αγώνα, να καταργηθούν φόροι και χαράτσια, να διεκδικήσουμε να έχουμε δουλειά και εισόδημα να ζήσουμε, με δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Να απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, με νόμους στα μέτρα τους, με τους φόρους και τα χαράτσια, την ακρίβεια. Δεν θα τα καταφέρει να παραπλανήσει τους αγρότες και ν' αποπροσανατολίσει την "κοινή γνώμη", διαρρέοντας ότι τάχα αναγνωρίζει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα, αλλά δεν μπορεί λόγω του "εθνικού κινδύνου" κατάρρευσης της χώρας να επιλύσει "κάποια αιτήματα" των αγροτών.
            Τα ψέματα τέλειωσαν. Κανείς πια δεν τους πιστεύει όταν μιλάνε για αναγκαιότητα θυσιών του λαού και της αγροτιάς, προκειμένου να σωθεί η χώρα και να βγούμε από την κρίση. Οι ίδιοι, εξάλλου, αλληλοαποκαλύπτονται και αλληλοαναιρούνται με όσα λένε, τελευταία, για λάθος συνταγή του ΔΝΤ - των δανειστών μας, που χειροτέρεψε, αντί να βελτιώσει, την κατάσταση, φορτώνοντας δισεκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του λαού μας.
            Τι άλλο από λεηλασία σε βάρος των φτωχών αγροτών είναι οι φόροι που σχεδιάζεται να επιβληθούν στα χωράφια και στο πενιχρό αγροτικό εισόδημα; Τι άλλο από χαράτσωμα της φτωχής αγροτιάς είναι η εκτίναξη σε δυσθεώρητα ύψη της ακρίβειας σ' όλα τα γεωργικά μέσα και εφόδια, στο πετρέλαιο, στο αγροτικό ρεύμα, στις ζωοτροφές, τα κτηνοτροφικά φάρμακα, παντού;
            Την ίδια στιγμή, οι μεγαλέμποροι και μεγαλοεπιχειρηματίες αγοράζουν πάμφθηνα τη σοδειά των γεωργών και κτηνοτρόφων, ενώ οι εργαζόμενοι τα πληρώνουν πανάκριβα στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ.
            Η κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση, για να επιταχύνει την υλοποίηση των στόχων της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ για συγκέντρωση, με πιο γρήγορους ρυθμούς, της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Για τη φτωχή μικρομεσαία αγροτιά αυτό σημαίνει ξεκλήρισμα, ανεργία, φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση, μετανάστευση. Δεν σημαίνει το ίδιο για τους μεγαλοαγρότες, που ωφελούνται από την ΚΑΠ της ΕΕ - γι' αυτό την στηρίζουν – και επομένως οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν ούτε τα ίδια συμφέροντα, ούτε τα ίδια αιτήματα, ούτε και τις ίδιες επιδιώξεις με τους μεγαλοαγρότες-καπιταλιστές .
            Ο αγώνας της αγροτιάς, που βρίσκεται για μέρες στα μετερίζια των μπλόκων, είναι δίκαιος κι αυτή είναι η δύναμή του. Πρόσθετη, πολλαπλασιαστική δύναμη, μεγαλύτερη αντοχή, αποτελεσματικότητα και προοπτική σ' αυτόν τον αγώνα δίνει η εργατική - λαϊκή συμπαράσταση και συμμαχία στη δράση. Η λαϊκή αγωνιστική συμμαχία μπορεί να γίνει πανίσχυρη και αποτελεσματική, ώστε ν' αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο που μπαίνει μπροστά στο λαό στην αγωνιστική του πορεία να πάρει αυτός την εξουσία.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ