«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αποφάσεις της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας

Συνεδρίασε στις 6-2-2013 η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας και μεταξύ άλλων έλαβε ΟΜΟΦΩΝΑ τις παρακάτω αποφάσεις:

1.     Το επόμενο χρονικό διάστημα και προκειμένου να υπάρξει απόλυτος συγχρονισμός όλων των φορέων για την καλύτερη σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη Δήμου, Λιμενικού Ταμείου, Λιμεναρχείου και πλοιοκτήτριας εταιρείας για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών στο λιμάνι Μεσολογγίου με σκοπό...
την καλύτερη υποδοχή και την βέλτιστη λειτουργία της εγκριθείσας ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μεσολογγίου – Κεφαλονιάς – Ιθάκης.
2.     Να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για τον τουριστικό λιμένα Ναυπάκτου, αφού επικαιροποιηθεί η υπάρχουσα μελέτη, μετά από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού και σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ναυπακτίας.
3.     Να προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες κατά του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου για τα όσα συκοφαντικά και ανώνυμα δημοσιεύματα έχει δημοσιοποιήσει κατά του Προέδρου και των μελών της Λιμενικής Επιτροπής.
4.     Να ενισχύσει και να υποστηρίξει οικονομικά τις δράσεις του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Μεσολογγίου καθώς και της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλ/νίας – ΕΨΥΠΕΑ.
5.     Να συνδιοργανώσει με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών το 25ο Διεθνές Ράλι Ιονίου, αρχές Αυγούστου του 2013, στο οποίο θα συμμετάσχουν και θα διαμείνουν στο Μεσολόγγι το 2ήμερο 5 και 6 Αυγούστου 2013 ογδόντα (80) ιστιοπλοϊκά σκάφη, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο εξωστρεφείς δράσεις της Λιμενικής Επιτροπής προς όφελος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
6.     Όρισε εκπροσώπους στις Επιτροπές Χαρακτηρισμού Παραλιών ως πολυσύχναστες για την καλοκαιρινή περίοδο.
7.     Ενέκρινε παραχωρήσεις χώρων και αδειοδοτήσεις αρμοδιότητας Χερσαίας Ζώνης Λιμένων Αιτωλ/νίας καθώς και τις τρέχουσες δαπάνες του Ταμείου.
             
Από τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας