«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Η ΝΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Μια σειρά από φλέγοντα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας   που άπτονται  των τομέων της  Γεωργίας, , της Υγείας ,της  Δικαιοσύνης ,της ασφάλειας των πολιτών, του Οδικού Δικτύου   κ.α .,είχαν  την ευκαιρία να αναπτύξουν διεξοδικά οι αρμόδιοι φορείς στην Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κ. Ντόρα Μπακογιάννη  κατά την διάρκεια  της διήμερης περιοδείας της στον νομό.
Ειδικότερα στην Ναύπακτο ,κατά  την συνάντηση  της κ. Μπακογιάννη με τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ναυπάκτου και τα στελέχη  από τους νομούς Φωκίδας και Αχαΐας, όπου συζητηθήκαν θέματα οργανωτικά αλλά και γενικότερου πολιτικού ενδιαφέροντος, έγινε  ευρεία και σε βάθος συζήτηση  για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως η  διαφορετικότητα στους πολεοδομικούς  κανονισμούς που διέπουν την δόμηση στην πόλη της Ναυπάκτου αλλά  και η αξιοποίηση  διαφόρων χώρων της περιοχής , που όμως υπάγονται στην δικαιοδοσία της Κτηματικής Εταιρείας  Δημοσίου. Όλοι  δεσμεύτηκαν ότι  θα υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις ,προκειμένου να υπάρξει κεντρική παρέμβαση από την πλευρά του κόμματος της ΔΗ.ΣΥ.
Στο Μεσολόγγι  η κ. Μπακογιάννη  συναντήθηκε με εκπροσώπους  της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου  και Ναυπακτίας και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες της. Ειδικότερα  για τον  εξαγωγικό προσανατολισμό της  ένωσης σε προϊόντα με προστιθέμενη αξία  καθώς και για την κατασκευή  πρότυπης συνεταιριστικής μονάδας παραγωγής ζωοτροφών. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επικρότησε   τον εξωστρεφή προσανατολισμό  της ένωσης και εξέφρασε  την αμέριστη  στήριξη της σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Στο Αγρίνιο  η Μπακογιάννη  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ,αντάλλαξε απόψεις  μαζί τους και ενημερώθηκε για το χρόνιο αίτημα  της λειτουργίας Εφετείου στο Αγρίνιο.
Επίσης  επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Αγρινίου ,όπου συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της Ιατρικής Υπηρεσίας  - δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα  νέος διοικητής…. αλλά και με εκπροσώπους  του ιατρικού  και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων,  και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νοσοκομείου.  Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι :
•    Η έλλειψη  ανθρώπινου δυναμικού είναι τεράστια ,δεδομένου ότι οι οργανικές θέσεις του νοσοκομείου  υπολείπονται των προβλεπομένων στο οργανόγραμμα, αφού αυτό σχεδιάστηκε με την προϋπόθεση  της ύπαρξης 180- 200 κλινών, ενώ αυτή την στιγμή  το νοσοκομείο έχει περίπου 320-330 κλίνες .
• Ενώ το νοσοκομείο   στην προμήθεια υλικών έχει επιτύχει τιμές χαμηλότερες από εκείνες του Παρατηρητηρίου ,εν τούτοις δεν μπορεί να τα προμηθευτεί εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας,. Έλλειψη ρευστότητας η όποια οφείλεται  στα μεγάλα οικονομικά του ανοίγματα ,λόγω της μη έγκαιρης καταβολής  των συμμετοχών  των ασφαλιστικών ταμείων (ΟΓΑ, ΙΚΑ κ.λ.π.).
•    Στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη ,την πρώτη   αρχηγό κόμματος που επισκέφτηκε το νοσοκομείο, επισημάνθηκε  η στασιμότητα  που παρατηρείται  επί  μεγάλο χρονικό διάστημα στην μεταφορά  των υπηρεσιών  στο νεοαναγειρόμενο νοσοκομείο και η παράλληλη αξιοποίηση  του υπάρχοντος παλαιού νοσοκομείου  σε Κέντρο Υγείας πρωτοβάθμιας  περίθαλψης αστικού τύπου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο νοσοκομείο   διαθέτει αντίστοιχη δυναμικότητα σε κλίνες, σύγχρονες υποδομές ,σύγχρονα εργαστήρια και χειρουργεία καθώς  και ευκολότερη προσβασιμότητα  στους  ασθενείς.
Τέλος η πρόεδρος της ΔΗΣΥ  κατά την παραμονή της στο Αγρίνιο,  επισκέφτηκε την Ένωση  Αστυνομικών και συναντήθηκε  με τον Διοικητή, τον Πρόεδρο   και τα μέλη της  Ένωσης ,άκουσε τα προβλήματά τους και  ενημερώθηκε  για τις ειδικές συνθήκες εργασίας   του προσωπικού καθώς και για τον τρόπο αμοιβής τους. Η κ. Μπακογιάννη   δήλωσε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» θα είναι αλληλέγγυη  σε  αίτημα που  αυτονόητα  θα έπρεπε να αντιμετωπίζει η Πολιτεία, όπως είναι  η επάρκεια  στα καύσιμα για την κίνηση των περιπολικών, επεσήμανε όμως ότι  λόγω της οικονομικής  κατάστασης της χώρας , τα περιθώρια είναι ελάχιστα.  Ως προς το μισθολογικό η κ. Μπακογιάννη δεσμεύθηκε  ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο  το αίτημα τους  να μην υπαχθούν  στο ενιαίο μισθολόγιο, προκειμένου  οι μισθοί τους να μην υποστούν  δραματική καθίζηση.
Κατά την παραμονή της στο Θέρμο η κ. Μπακογιάννη  επισκέφτηκε τον δήμαρχο, ο οποίος την ευχαρίστησε για την επίσκεψη της στην πόλη  , μίλησε με θερμά  λόγια  τόσο για τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη όσο  και για την  ίδια και της  προσέφερε αντίγραφα  του Ελέγχου  Προόδου   του Π. Μπακογιάννη, όταν ήταν μαθητής  Γυμνασίου  στο Θέρμο.
Ακολούθως έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων  για τον Καλλικράτη  και την εν γένει κατάσταση στην οποία βρίσκεται  ο δήμος, ενώ ενημερώθηκε  για το πάγιο αίτημα των κατοίκων  προκειμένου να προχωρήσει το επί χρόνια σχεδιαζόμενο έργο οδικής  σύνδεσης Ναυπάκτου  - Θέρμου- Προυσού. Η κ. Μπακογιάννη ,αφού υπενθύμισε στον δήμαρχο και στους παρευρισκόμενους ότι  με μεσολάβησή της  έγινε η τελευταία χρηματοδότηση για έργα οδοποιίας στον δήμο,  υποσχέθηκε ότι  τόσον η ίδια όσον και η «Δημοκρατική Συμμαχία» θα  σταθεί αλληλέγγυη  στα αιτήματα των δημοτών, γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πέραν των άλλων ,το αισθάνεται και ως «υποχρέωση  της οικογένειάς  της  προς τον δήμο Θέρμου».
Στην συνέχεια  μετέβη  στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου ,όπου  προσφωνήθηκε  και καλωσορίσθηκε από τον δήμαρχο  αλλά και από  τον αρχηγό της  μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους  για την επίσκεψη και την τιμή που τους έκανε  να τους συναντήσει και να συζητήσει τα προβλήματα τους.

Μ.Β.