«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ: Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΓΙΑ 30.000 «ΕΦΕΔΡΟΥΣ»

Από τους υπό συνταξιοδότηση εργαζομένους του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα των ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ αλλά και αυτούς των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών θα προέλθουν οι 30.000 «έφεδροι» του Δημοσίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία στην ουσία επικυρώθηκε η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας για τη μείωση του Δημοσίου.
Από το Δημόσιο θα αποχωρήσουν τελικά όσοι βρίσκονται ένα με δύο χρόνια μακριά από τη σύνταξη, ενώ από τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμούς οι εργαζόμενοι Υποχρεωτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας από την όλη διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις και με επτά διαφορετικές αλλά συμπληρωματικές δράσεις θα εξοικονομηθούν εντός του 2012 300 εκ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης με την αποχώρηση των 30.000 θα γίνει έως τα τέλη του 2011.
Η γνωστοποίηση έγινε μέσω γραπτής ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, σύμφωνα με την οποία:
- 18.000-20.000 υπάλληλοι θα προέλθουν από το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ και οι οποίοι κατά τους επόμενους 12-24 μήνες αποκτούν δικαίωμα εξόδου με πλήρη σύνταξη ή προέρχονται από κατάργηση οργανικών θέσεων και βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Μετά το τέλος της περιόδου εφεδρείας, οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται με πλήρη σύνταξη, το επίπεδο της οποίας δε θίγεται από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
- Επίσης, πάντα σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε το Υπουργικό, 1.000 άτομα-πλεονάζον προσωπικό, κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, και προέρχονται από υπό κατάργηση-συγχώνευση φορείς θα τεθούν επίσης στο καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας. Την επιλογή θα κάνει το ΑΣΕΠ.
- Τέλος, 6.000-7.000 άτομα θα προέλθουν από υπηρεσιακές μονάδες φορέων της κεντρικής κυβέρνησης που δεν έχουν λόγο ύπαρξης ή διαθέτουν πολύ μεγάλο ποσοστό πλεονάζοντος προσωπικού και από την κατάργηση-συγχώνευση άλλων οργανισμών...
 Διαβάστε Περισσότερα ΕΔΩ: www.aftodioikisi.gr