«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ
     Συνάδελφοι Αυτοαπασχολούµενοι στο ΤΑΞΙ,

Ο µεγάλος και διαρκής αγώνας µας, βρίσκεται σε εξέλιξη. Με την καθολική συµµετοχή στην απεργία, σε όλη την Ελλάδα δείξαµε την αποφασιστικότητά µας να υπερασπίσουµε τη δουλειά µας.
Είµαστε αντιµέτωποι µε την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στο όνοµα της απελευθέρωσης θέλει να παραδώσει και το ΤΑΞΙ στα χέρια λίγων µονοπωλιακών επιχειρήσεων.
Είµαστε αντιµέτωποι µε την πολιτική της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, της ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ακόµα και του ΚΟΥΒΕΛΗ που συµφωνούν και ψήφισαν την απελευθέρωση και τώρα κάνουν ψευτοαντιπολίτευση σε βάρος του κλάδου µας.
Είµαστε αντιµέτωποι µε τις δήθεν διαφορές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να παραστήσουν τον καλό και τον κακό, λες και τρώµε κουτόχορτο.
Είµαστε αντιµέτωποι µε την προσπάθεια συκοφάντησης και εκφοβισµού και την εκστρατεία να στραφεί ο κόσµος ενάντια στους ταξιτζήδες.
Επιστράτευσαν εναντίων µας δικαστές, Εισαγγελείς, διατεταγµένους δηµοσιογράφους και τους εκπροσώπους των µεγαλοεπιχειρηµατιών (ΣΕΤΕ κα) που περιµένουν στη γωνία για να πάρουν το µεταφορικό έργο του ΤΑΞΙ...

Μας κατηγορούν ότι βλάπτουµε τον τουρισµό χωρίς να λένε κουβέντα για την ευθύνη της κυβέρνησης που µας καταστρέφει, χωρίς να λένε κουβέντα για τα εκατοµµύρια των εργαζόµενων και συνταξιούχων που δεν πήγαν διακοπές γιατί είναι άνεργοι, γιατί τους έχουν κόψει το µισθό και τη σύνταξη.
Τελευταία έχουµε και την παρέµβαση της εκπροσώπου της Ε.Ε. που ξεδιάντροπα µας λέει ότι η φτώχεια και η ανεργία των απασχολούµενων στο ΤΑΞΙ θα ωφελήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.
H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κόµµατα που είναι υπέρ της απελευθέρωσης (ΝΔ και ΛΑΟΣ) αξιοποιούν για να επιτύχουν το στόχο τους τις συµβιβασµένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της Οµοσπονδίας του ΣΑΤΑ και αρκετών σωµατείων .Οι συνδικαλιστές τύπου Λυµπερόπουλου, Δήµου,Κισσά, Σκέντζου συνεχίζουν και στη διάρκεια του αγώνα µας να σπέρνουν αυταπάτες ότι δήθεν υπάρχει καλή και κακή απελευθέρωση, προσπάθησαν να υποτάξουν τον αγώνα µας στην αντιπολιτευτική ταχτική της ΝΔ και στις επιδιώξεις της κυβέρνησης.
Στην αρχή:
Απέκρυψαν τους σχεδιασµούς της κυβέρνησης, µετά παρουσίασαν και συνεχίζουν να παρουσιάζουν ως θετικό το τερατούργηµα του Π.Δ. και τώρα προετοιµάζουν την υποχώρηση µε στόχο να οδηγήσουν τον κλάδο σε µια χωρίς περιεχόµενο διαβούλευση. Οι Αγωνιστικές δυνάµεις που συµµετέχουν στην Π.Α.Σ.ΕΒΕ, η Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία και οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί από την πρώτη στιγµή πρωτοστατούµε στον αγώνα, είµαστε κάθε µέρα στους δρόµους και αποκαλύψαµε τους στόχους της κυβέρνησης, ΝΔ και συµβιβασµένων ηγεσιών.
Μέσα από τον αγώνα µας αναδεικνύουµε το πραγµατικό πρόβληµα που είναι:
→Η υπεράσπιση της θέσης εργασίας
→Η απόκρουση της εισβολής του µεγάλου κεφαλαίου στον κλάδο.
Συνάδελφοι Αυτοαπασχολούµενοι στο ΤΑΞΙ.
Η επίθεση στο επάγγελµά µας είναι κοµµάτι της συνολικής επίθεσης που δέχεται το σύνολο εργαζόµενων και αυτοαπασχολούµενων.Και εµείς µαζί µε όλα τα λαϊκά στρώµατα καλούµαστε να πληρώσουµε για την κρίση που το κεφάλαιο δηµιούργησε .
Και εµείς µαζί µε όλα τα λαϊκά στρώµατα καλούµαστε να πληρώσουµε τους νέους φόρους, τα νέα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, τις αυξήσεις στα καύσιµα, τις περικοπές σε υγεία και παιδεία .Καλούµε όλους τους συναδέλφους, όλα τα Σωµατεία να συνεχίσουµε στο ίδιο αγωνιστικό δρόµο , να πάρουµε την υπόθεση στα χέρια µας, να παραµερίσουµε τις συµβιβασµένες ηγεσίες.
Παλεύουµε για την κατάργηση του νόµου που διαλύει τη δουλειά µας.
Η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. και στο θέµα της απελευθέρωσης δεν διορθώνεται.
Μόνο ανατρέπεται!!    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!
Όσο συνεχίζεται η φιλοµονοπωλιακή πολιτική τόσο θα δυσκολεύεται η ζωή των αυτοαπασχολούµενων, τόσο το µεροκάµατο θα βγαίνει και πιο δύσκολα.
         
Μοναδική προοπτική και για τους αυτοαπασχολούµενους στα ΤΑΞΙ είναι ο Αγώνας για άλλο δρόµο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονοµίας, χωρίς µονοπώλια για δηµόσια κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωµένα µέσα µεταφοράς που θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά, ικανοποιητικό µεροκάµατο, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωµάτων.
         
Με τον αγώνα µας ανοίγουµε το δρόµο για την ανατροπή της πολτικής που χρεοκοπεί το λαό για να σώσει και να αυξήσει τα κέρδη της πλουτοκρατίας .
          Η προσπάθεια τροµοκράτησης µας και οι απειλές για δικαστικές διώξεις από τους εκπροσώπους των µεγαλοεπιχειρηµατιών δείχνουν ότι έχουµε το δίκιο µε το µέρος µας.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 1. Κατάργηση του νόµου της λεγόµενης απελευθέρωσης. 2. Η άδεια ΤΑΞΙ να µείνει προσωπική 3. Όχι στην παράδοση του κλάδου στο µεγάλο κεφάλαιο.
4.Όχι στην κατάργηση του ενιαίου κοµίστρου. 5. Όχι στα επταθέσια και εννιαθέσια χωρίς ταξίµετρο και στην ενοικίαση µετά οδηγού.

Με αυτές τις σκέψεις, καλούμε το σωματείο ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 19/10, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής γενικής απεργίας, και να παρεβρεθεί μαζικά με τα ΤΑΞΙ, απευθύνοντας χαιρετισμό, στην απεργιακή συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν το Π.Α.ΜΕ., η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (Π.Α.ΣΥ.),η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ (Π.Α.Σ.ΕΒΕ.), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε)., στις 10:00πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!  ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΜΒΡΗ στις 09:30πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ 9:30 πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Η ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ