«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Το Ε.Κ. Αγρινίου για το νόμο για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και των κομμάτων του Καρατσαφέρη και της Ντ. Μπακογιάννη , ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Α.Ε.Ι.- Τ.Ε.Ι.

Η ψήφισή του έρχεται σε συνέχεια των αντιλαϊκών- αντιδραστικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας , του ντόπιου  και ξένου κεφαλαίου. Οι αλλαγές που προβλέπονται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ  είναι σε βάρος των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, το περιεχόμενο των σπουδών θα καθορίζεται ουσιαστικά από τους επιχειρηματίες  και τα μονοπώλια , που θα τα χρηματοδοτούν.

Αξιοποιώντας τη δράση  των «γνωστών- αγνώστων» προβοκατόρων, επιχειρεί να περιορίσει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση των σπουδαστών και εκπαιδευτικών κ.λ.π. καταργώντας το πανεπιστημιακό άσυλο.

Με το νόμο αυτό τα κόμματα της πλουτοκρατίας επιχειρούν να επιβάλλουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα στην εκπαίδευση και την έρευνα  με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους και τη στήριξη της εξουσίας τους με διαμόρφωση και της ανάλογης συνείδησης στους σπουδαστές .

Καλούμε την εργατική τάξη , όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να καταδικάσουν τον αντιλαϊκό αυτό νόμο και να βάλουν φραγμούς στην εφαρμογή του με τους αγώνες τους .

Ακόμα να βγάλουν και τα αντίστοιχα πολιτικά συμπεράσματα παλεύοντας για τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής , την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς των μονοπωλίων  και την εφαρμογή πολιτικής με το λαό στην εξουσία. 

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α