«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Σύλληψη δυο αλλοδαπών στην Πάτρα για διακεκριμένες κλοπές κατ΄ εξακολούθηση

Κατασχέθηκαν 150 κιλά καλωδίων χαλκού.

Συνελήφθησαν προχθές (24/8/2011) το απόγευμα, στη Πάτρα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 55 και 58 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, προχθές (24/8/2011) το απόγευμα στο Άνω Καστρίτσι Πατρών, ο 58χρονος αφαίρεσε από εργοτάξιο τεχνικής εταιρίας 150 κιλά καλωδίων χαλκού τα οποία μετέφερε με αυτοκίνητο σε νεκροταφείο στα Μποζαιτικα Πατρών όπου τον ανέμενε ο 55χρονος συνεργός του.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες συνέλαβαν τους δυο αλλοδαπούς ενώ μέσα σε κενοτάφιο βρήκαν και κατέσχεσαν τα αφαιρεθέντα καλώδια χαλκού καθώς και πληθώρα κοπτικών εργαλείων τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την απογύμνωση τους.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες, αφαιρούσαν συστηματικά, μεγάλες ποσότητες καλωδίων χαλκού τα οποία μετέφεραν στο χώρο του νεκροταφείου και τα απογύμνωναν επί τόπου με χρήση αιχμηρών αντικειμένων, ώστε να απομένει καθαρός χαλκός.

Σε έρευνα των Αστυνομικών βρέθηκαν δίπλα στην περίφραξη του νεκροταφείου πολλά υπολείμματα από τεμαχισμένα καλώδια χαλκού, τα οποία
oπως προέκυψε οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει από το ίδιο εργοτάξιο.

Τα αφαιρεθέντα καλώδια χαλκού παραδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο της τεχνικής εταιρίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτόδικων Πατρών και παραπέμφθηκαν ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών προκειμένου απολογηθούν.