«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Συνελήφθησαν για κλοπές καλωδίων χαλκού!

Σύλληψη δυο αλλοδαπών για διακεκριμένες κλοπές

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων για δραστηριοποίηση σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές χαλκού κατ΄ εξακολούθηση.
Συνελήφθησαν χθες (19/8/2011) πρώτες πρωινές ώρες, στο Μεσολόγγι από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου δυο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 22 ετών κατηγορούμενοι για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, οι δυο συλληφθέντες εισήλθαν σε χώρο εργοστασίου που δεν λειτουργεί, προκειμένου αφαιρέσουν μηχανολογικό εξοπλισμό και καλώδια χαλκού. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου εντόπισαν τους δυο 22χρονους τη στιγμή που αφαιρούσαν τα κλοπιμαία και τους συνέλαβαν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες μαζί με τέσσερις ακόμα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, την 15/8/2011 και ώρες βραδινές παραβίασαν την οροφή του εργοστασίου, ανοίγοντας οπή διαστάσεων 1x1 αποκόπτοντας τα υπάρχοντα σίδερα.

Έκτοτε και έως τη σύλληψη τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, μετέβαιναν στο χώρο του εργοστασίου και αφαιρούσαν καλώδια από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τα οποία απογύμνωναν επι τόπου με χρήση αιχμηρών αντικειμένων, κυρίως ψαλιδιών, ώστε να απομένει καθαρός χαλκός.
Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου βρήκαν και κατέσχεσαν στην οροφή του εργοστασίου μεγάλο μέρος απογυμνωμένων καλωδίων, τέσσερις κόπτες μπετού και μετάλλων, οκτώ κοπίδια με ανταλλακτικα, πέντε φακούς και δυο σιδεροπρίονα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτόδικων Μεσολογγίου και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Μεσολογγίου.

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.
Συνελήφθησαν σήμερα (20/8/2011) πρώτες πρωινές ώρες, στη περιμετρική οδό της Πάτρας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, ηλικίας 44, 20, 18 και 12 ετών αντίστοιχα κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής καλωδίων χαλκού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την Αστυνομική έρευνα, σήμερα (20/8/2011) πρώτες πρωινές ώρες, στη περιοχή Μοσχονέρι Λεχαινών οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εισέλθουν σε περιφραγμένο χώρο εταιρίας φωτοβολταικών συστημάτων προκειμένου αφαιρέσουν καλώδια χαλκού. Δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες της εταιρίας και τράπηκαν σε φυγή.
Για τη σύλληψη των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες  Αστυνομικές αναζητήσεις από Αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ηλείας και Αχαΐας με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το όχημα τους στη περιοχή της Περιμετρικής Οδού της Πάτρας και να συλληφθούν.       
Δράστες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.