«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Απόστολος Κατσιφάρας: Επιστολή σε Παπουτσή για τις αλλεπάλληλες κλοπές χαλκού σε δημόσια δίκτυα της Δυτικής Ελλάδας

Την εντατικοποίηση των ελέγχων και την λήψη μέτρων ώστε να περιοριστούν τα αλλεπάλληλα φαινόμενα κλοπών χαλκού από δημόσια δίκτυα υποδομών στη Δυτική Ελλάδα ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.
Όπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλες κλοπές χαλκού με αποτέλεσμα όχι μόνο να ζημιώνεται το δημόσιο αλλά και να παρατηρούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στην απόδοση δημόσιων δικτύων απολύτως αναγκαίων όπως, για παράδειγμα τα αρδευτικά δίκτυα, οι σηματοδότες, το δίκτυο της ΔΕΗ, ο προαστιακός της Πάτρας κ.α.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες κλοπές έχουν καταγραφεί και σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, γεγονός που επισημαίνει ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασία του Πολίτη.
«Τα κρούσματα εντοπίζονται σε αρδευτικά δίκτυα και γεωτρήσεις, στους φωτεινούς σηματοδότες του εθνικού οδικού δικτύου και στους κόμβους σύνδεσης του εθνικού με το επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε σιδηροδρομικές γραμμές με τελευταίο κρούσμα τον προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας, σε πίνακες της ΔΕΗ σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις και σε δημόσια κτίρια και όπου αλλού υπάρχουν ποσότητες χαλκού», αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας στην επιστολή του.
Και προσθέτει: «Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από 100 χιλιόμετρα σηματοδοτημένου οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το 70% είναι ανενεργό από τις συνεχείς κλοπές των καλωδίων, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία. Επιπροσθέτως επισημαίνω ότι οι κλοπές στα αρδευτικά δίκτυα και στις γεωτρήσεις καθιστούν αδύνατη την κανονική άρδευση των καλλιεργειών με όλες τις δραματικές συνέπειες που έχει τούτο ενώ επίσης πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν το βαρύ κόστος αποκατάστασης αυτών των ζημιών που βαρύνει το δημόσιο ταμείο σε τόσο δύσκολες εποχές. Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση πολίτες και φορείς και γι’ αυτό σας ζητώ να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι οργανωμένες κλοπές χαλκού και τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες».