«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Μνήμες του 2007 ξυπνάει η μεγάλη πυρκαγιά στις Φυτείες, φωτιά και στο Θέρμο!

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν το μεσημέρι στις Φυτείες Ξηρομέρου βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει από τον επαρχιακό δρόμο μέχρι τη Μπαμπίνη!Για άλλη μια φορά τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι πολλά και η έκταση που καίγεται τεράστια.

Ζούμε ξανά εικόνες του 2007 που η ίδια περιοχή είχε ξαναπαραδοθεί στις φλόγες.

Από τη φωτιά έχουμε και απώλειες ζώων καθώς κάηκε ένα κοπάδι με αιγοπρόβατα ενώ νωρίτερα είχαν καεί και κάποιες αγροτικές εγκαταστάσεις,κάποιες εκ των οποίων είχαν ξανακαεί 4 χρόνια πριν.

Η φωτιά μόνο από τύχη δεν κατευθύνθηκε προς τα σπίτια στις Φυτείες καθώς της άλλαξε φορά ο άνεμος.

Ο αριθμός των πυροσβεστών που επιχειρούν είναι μεγάλος ενώ στην περιοχή έχουν έρθει ενισχύσεις και από την Κοζάνη. Στην αρχή καθώς δεν ήξεραν την περιοχή κατευθύνθηκαν στη φωτιά της Στάνου.

Οπως γράψαμε και το απόγευμα αυτό το τριήμερο είναι ένας πύρινος εφιάλτης για την Αιτωλοακαρνανία αφού έχουν ξεσπάσει φωτιές σε πάρα πολλές περιοχές
(Σκουτεσιάδα,Στάνου,Γαβρολίμνη,Ακτιο,Αγριλο,Λουτράκι κλπ).Μάλιστα το γεγονός ότι πριν προλάβουν να ελέγξουν τη μία ξεσπάνε άλλες δύο και τρεις με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να διασπώνται προβληματίζει έντονα τις αρχές!

Πυρκαγιά ξέσπασε και στο Θέρμο το απόγευμα κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου,όπου απειλήθηκαν σπίτια.Η φωτιά κι εδώ βρίσκεται σε εξέλιξη και δίνουν τη μάχη τους για την κατάσβεση άνδρες του τοπικού πυροσβεστικού κλιμακίου.
http://gigenisagriniotis.blogspot.com/