«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Γιορτή Αθερίνας 2011 στο Καινούργιο Τριχωνίδας

Πραγματοποιήθηκε ψες το βράδυ  με επιτυχία η  Γιορτή Αθερίνας στο Δημοτικό Στάδιο Καινουργίου Τριχωνίδας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινούργιου
΄΄ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ΄΄
Όλα έτοιμα από το προηγούμενο διάστημα απ’ τους διοργανωτές διοικητικό συμβούλιο και μέλη του συλλόγου.
Η ορχήστρα των Καινουργιωτών Καλλιτεχνών Κ. Χαντζάρα  - Α. Σελιμά να ψυχαγωγεί και να διασκεδάζει τον κόσμο με το ποιοτικό της πρόγραμμα.
Η Αθερίνα (Θερίγγι το λέμε στον τόπο μας) το μικρό αυτό νόστιμο ψαράκι που απαντάται στην Τριχωνίδα, να παρασκευάζεται εκεί και να σερβίρεται δωρεάν στους παρευρισκόμενους.
Ακόμα και τ’ άλλα συμπληρωματικά εδέσματα, παρασκευασμένα με την εθελούσια και άοκνη προσφορά όπως χρόνια τώρα, των μελών των «ΘΕΣΤΙΕΩΝ».
Η Γιορτή Αθερίνας είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που πρέπει ν’ αναβαθμιστεί, να βελτιωθεί, και να προβληθεί μεθοδευμένα γιατί είναι απ’ τις λίγες ουσιαστικές εκδηλώσεις στην περιοχή μας. Είναι αυτή που αγκάλιασε το κοινό του τόπου μας και όχι μόνο. Αυτή που έχει να δώσει πολλά στην ουσία, που δεν είναι άλλη από την προστασία και προβολή της λίμνης Τριχωνίδας με τον φανταστικό πλούτο της και σε δεύτερη φάση την παράλληλη πολιτιστική προσφορά.
Ο πρόεδρος του Πολιστικού Όμιλου Καινούργιου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ» κ. Παναγιώτης Σαβελώνας  μας δήλωσε:
«Η Γιορτή Αθερίνας  πραγματοποιείται για 16 συνεχή χρόνια στο Καινούργιο Τριχωνίδας, από τον Πολιστικό Όμιλο Καινούργιου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ».
Ξεκίνησε με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της λίμνης Τριχωνίδας και της περιοχής μας.
Συνεχίζοντας ο κ. Σαβελώνας τόνισε:
Εντάχθηκε στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ 2011 κι διοργανώθηκε από τον σύλλογό μας, τον δήμο Αγρινίου και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Καινούργιου «ΔΟΞΑ».
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ο.Κ. ΘΕΣΤΙΕΙΣ υποσχόμεθα
Ακόμα Καλύτερη Γιορτή Αθερίνας!
Ακόμα Καλύτερα ΘΕΣΤΙΑ!»
Στις 11:25 έφτασε στο Χώρο της Εκδήλωσης Στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της "Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών" η Φλόγα! μεταφερόμενη από κομβόι μοτοσικλετιστών που τη συνοδεύει ο πρόεδρος της  ΠΟΣΕΑ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ.
 Το συνοδευτικό κομβόι της Φλόγας (μοτοσυκλετιστές της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου) Μπήκε στο Γήπεδο με συνεχή κορναρίσματα τραβώντας τα βλέμματα των παρευρισκομένων.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος  της  ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας και η κ. Σπυριδούλα Παπαγιάννη  πρόεδρος του συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, συνοδευμένοι από τον κ. Φώτη Κορδάτο πρόεδρο και μέλη του συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Καινούργιου «Η Χρυσοχεριά» κατευθυνθήκαν προς την εξέδρα.
Ο κ. Χ. Πρωτόπαπας αφού αναφέρθηκε στην 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, η οποία ξεκίνησε από τα Σέρβια της Κοζάνης και θα διασχίσει όλη την Ελλάδα,  έκανε σύντομη αναφορά στην Εθελοντική Αιμοδοσία, τονίζοντας τα οφέλη αυτής. Λέγοντας ανάμεσα στ’ άλλα, ότι οι εθελοντές Αιμοδότες προσπαθούν «Με ίδιους πόρους να αναπτύξουν την εθελοντική Αιμοδοσία»! Τόνισε ακόμα ότι «με μια μικρή προσπάθεια μπορούμε να καλύψουμε τις 30.000 φιάλες αίματος που εισάγουμε το χρόνο από την Ελβετία, πληρώνοντας 4 Εκατομμύρια ευρώ!»
Έκλεισε την ομιλία του ο κ. πρόεδρος λέγοντας: «Μπορούμε να δώσουμε λίγο απ’ το αίμα μας χαρίζοντας λίγο χαμόγελο και την αγάπη μας»!
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Σπυριδούλα Παπαγιάννη  πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου για να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας με λίγα λόγια την αξία της αιμοδοσίας.
Αποχωρώντας οι αιμοδότες συνοδεύοντας την Φλόγα που θα διανυχτερεύσει απόψε στο Νοσοκομείο του Ρίο συνεχίζοντας αύριο για Ξυλόκαστρο, για τα νησιά, για όλη την Ελλάδα, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε κανονικά.

Δημήτρης Ντόκας