Ώρες ολόκληρες οι αρτοποιοί, κάθε παραμονή και όλη τη νύχτα μέχρι το χάραμα της Καθαρής Δευτέρας, καταπιάνονται με την παραγωγή λαγάνας.
Έγινε πλέον έθιμο η παρασκευή και η τοποθέτηση έξω από κάθε αρτοποιείο, τη μέρα αυτή, της … «μεγάλης λαγάνας»!
Οι Αφοί ΖΑΡΚΑΔΑ τήρησαν και φέτος αυτό το έθιμο στο αρτοποιείο τους ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ...ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ !!
Η παράδοση επιβάλει αυτή τη μέρα, την κατανάλωση αυτού του είδους ψωμιού, ελλειψοειδούς και επίπεδου σχήματος, που παρασκευάζεται χωρίς προζύμη.
Καλή Σαρακοστή.