«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΤΟΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
(ΟΕΣΒΔΕΝ)
   Η βρώμικη επέμβαση κατά της Λιβύης, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη διάσωση ανθρώπων και τη δημοκρατία. Αφορά τα αποθέματα πετρελαίων της γειτονικής χώρας και τον έλεγχο των εξεγέρσεων - εξελίξεων στον αραβομουσουλμανικό κόσμο.
   Αυτές οι επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε γενικευμένους πολέμους, βλάπτουν τα συμφέροντα των χωρών της Μεσογείου, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των εξεγερμένων Αραβικών λαών και θέτουν τη χώρα μας σε μεγάλους κινδύνους.
   Οι λαοί της Λιβύης και των άλλων χωρών, πρέπει να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους.
   Η εξελισσόμενη στρατιωτική επέμβαση με μοχλό το ΝΑΤΟ, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον Αραβικό κόσμο, τη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αφού η βάση της Σούδας αποτελεί το κέντρο των νατοϊκών επιχειρήσεων.
   Η ΟΕΣΒΔΕΝ:
•    Καταδικάζει τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση ενάντια στο λαό της Λιβύης, θεωρώντας ότι τα ανθρωπιστικά τους προσχήματα είναι στάχτη στα μάτια των λαών.
   Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
•    Να μην διαθέσει ελληνικό έδαφος (βάση Σούδας, αεροδρόμια Ανδραβίδας και Ακτίου) και ελληνικές δυνάμεις στους επιχειρούμενους στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς κατά της γειτονικής χώρας, ενημερώνοντας παράλληλα τον ελληνικό λαό.
•    Να σταματήσει αμέσως κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής της χώρας μας στον ληστρικό πόλεμο κατά της Λιβύης.
                                                 ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ