«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κατειλημμένες οι Θέσεις parking Α.Μ.Ε.Α…στο Θέρμο!

Θέσεις parking Α.Μ.Ε.Α… για διαφημιστικές πινακίδες περιπτέρων και για κάθε άλλο όχημα εκτός από οχήματα Α.Μ.Ε.Α στο Θέρμο του Δήμου Θέρμου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Στο Θέρμο, μια πολλή όμορφη κωμόπολη, υπάρχουν δύο θέσεις parking για Α.Μ.Ε.Α. Σε αυτές όμως παρκάρουν κάθε λογής οχήματα, αυτοκίνητα, ποδήλατα, δίκυκλα, μηχανάκια, αλλά… και πινακίδες περιπτέρων που διαφημίζουν παγωτά και κάρτες κινητής τηλεφωνίας  και εκτός από  τη διαφήμιση σκοπό έχουν να κρατούν προσωρινές θέσεις πάρκιν για τους πελάτες του περιπτέρου που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους. Όλα αυτά συμβαίνουν το έτος 2011, σε μια πόλη που δίδαξε δημοκρατία και πολιτισμό,  στην πρωτεύουσα της Αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας, υπό το «άγρυπνο» βλέμμα της αστυνομίας, η οποία τις περισσότερες φορές αντί  να επιβάλλει τα από το νομό προβλεπόμενα τσουχτερά πρόστιμα τόσο σε αυτούς που καταλαμβάνουν τις παραπάνω δύο  θέσεις πάρκιν,  όσο και σε αυτούς που κλείνουν μόνιμα με τα οχήματά τους τις δύο  ράμπες πρόσβασης των αναπηρικών αμαξιδίων που βρίσκονται στην πλατεία του Θέρμου,  αδρανεί, δεν λαμβάνει καμία μέριμνα και επιρρίπτει τις ευθύνες σε άλλους φορείς όπως το Δήμο. Ο Δήμος φρόντισε για την δημιουργία αυτών των θέσεων και των ραμπών και την ύπαρξη της επαρκούς σήμανσης , όπως όφειλε. Ο Δήμος είναι αρμόδιος να βγεί με μπλοκ και να δώσει κλήσεις; Αναρωτιέμαι…..
Επιτέλους ! ! ! Λίγο φιλότιμο, λίγος σεβασμός  και λίγη ευαισθησία δεν βλάπτει. Και αν είναι κάποιος ευαίσθητος αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα.
Αντίθετα αν δεν δείχνουν ευαισθησία οι αρχές, τι περιμένουμε από τους πολίτες;
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν αξιοπρέπεια, θάρρος και μεγαλείο ψυχής που εμείς οι «ακέραιοι» δεν διαθέτουμε γιατί αντιμετωπίζουν με υπομονή και αξιοπρέπεια τα προβλήματά τους.  Είναι ανεξάρτητα. Πρέπει να είναι ανεξάρτητα. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τα προσβάλλει με όποιο τρόπο.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ! ! !
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ! ! !
ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΤΡΑ . ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.

Αγανακτισμένος Αναγνώστης.