«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

ΕΜΕIΣ ΨΗΦIΖΟΥΜΕ...
..σε μια εβδομάδα. Το θέμα είναι γιατί ακριβώς ψηφίζουμε και ποιος είναι ο καλύτερος υποψήφιος για το σκοπό μας. Τα διλήμματα που μπαίνουν αυτή την περίοδο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο καθόλου δεν βοηθούν στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Η “διακαναλική” του ΓΑΠ, θόλωσε ακόμη περισσότερο το τοπίο, δικαιώνοντας εν μέρει όσους υποστήριζαν ότι ο Καλλικράτης έγινε, έτσι όπως έγινε, όχι για την ενδυνάμωση της περιφέρειας αλλά για την υποστήριξη του μνημονίου. Δεν πάνε πίσω όμως και οι τοπικοί υποψήφιοι, καθώς μόνο δύο εκ των πέντε,Μπουλές και Καρακώστας, έχουν εκδώσει μέχρι στιγμής πρόγραμμα δράσης, σε περίπτωση που επιλεγούν. Αμφίβολο βέβαια το κατά πόσο αυτά θα προλάβουν να διαβαστούν, να συγκριθούν και να αποτελέσουν κριτήριο επιλογής. Με την πολιτική να απουσιάζει απ' αυτές τις εκλογές, πως είναι δυνατόν να ζητάς απ' τους πολίτες να δράσουν πολιτικά; Με το συναίσθημα θα πάμε οι περισσότεροι στην κάλπη και με τον κίνδυνο να προδοθούμε. Για άλλη μια φορά....
Καρακώστας: Κανείς δεν μετανιώνει όταν μας ψηφίζειΟ Κώστας Καρακώστας παίρνει θέση για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη Ναυπακτία. “Στις 7 Νοεμβρίου, δεν έχουμε υποχρέωση σε κανέναν”, τονίζει, ζητώντας από τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη με αίσθημα ευθύνης για τον τόπο, κάνοντας πλέον πράξη τις ιδέες τους.
Νέο ξεκίνημα για τη Δωρίδα
Γιώργος Καπεντζώνης: “Αγκαλιάζουμε όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας και προσπαθούμε με φρέσκα πρόσωπα και νέες ιδέες να βάλουμε τον τόπο μας, τη Δωρίδα, στο δρόμο της ανάπτυξης, στο δρόμο της προοπτικής και της ελπίδας. Τώρα είναι η ώρα για μια καινούργια αρχή. Είναι στο χέρι μας να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά”.
Πως και που ψηφίζουμε
Ένας μικρός οδηγός για όσα (τυπικά) πρέπει να γνωρίζεται για την ώρα της κάλπης.
Στη μάχη για τα αδέσποτα
Η Ρούλα Γιαννοπούλου δίνει τον δικό της καθημερινό αγώνα για την φροντίδα των αδέσποτων στην πόλη. Απευθύνει έκκληση για βοήθεια, τόσο στους πολίτες, όσο και στο δήμο, ο οποίος απουσιάζει παντελώς από το συγκεκριμένο θέμα, παρ ότι είναι ο πλέον αρμόδιος.