«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Τη σπουδαιότητα του υπό συζήτηση Σχεδίου Νόμου «Ηλεκτρονική Καταχώριση και Εκτέλεση Συνταγών» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής λέγοντας χαρακτηριστικά  «πως σήμερα συζητούμε την ψήφιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου που επιχειρεί να περιορίσει την καγχάζουσα σπατάλη που παρατηρείται ιδιαίτερα στο χώρο του φαρμάκου και των αναλωσίμων».
   Ο βουλευτής τόνισε πως δεν μπορεί κανείς να εφησυχάζει, όταν στην Ελλάδα γράφονται περίπου το χρόνο 100 εκατομμύρια συνταγές φαρμάκου, υπερβαίνοντας τον αντίστοιχο αριθμό που παρατηρείται σε χώρες όπως η Ισπανία η οποία έχει τετραπλάσιο πληθυσμό,  ενώ από την άλλη πλευρά περικόπτονται συντάξεις και επιδόματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
  Τόνισε πως το πολιτικό σύστημα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα Κυβερνητικά κόμματα, είναι υπόλογο απέναντι στην ελληνική κοινωνία, διότι ενώ υπήρχε η δυνατότητα χρήσης της σημερινής προωθούμενης τεχνολογίας στη συνταγογράφηση φαρμάκων, εδώ και δύο δεκαετίες δεν προχώρησε σε θωράκιση του συστήματος υποκύπτοντας στα ισχυρά συμφέροντα στο χώρο της υγείας.
   Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τον παριστάμενο κ. Υπουργό να ακούσει με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των βουλευτών, ώστε το νέο θεσμικό πλαίσιο να καταστεί ένας θεσμικός νόμος χωρίς «παράθυρα και τρύπες», ένας νόμος που θα οχυρώσει την ελληνική πολιτεία απέναντι στις πιέσεις μικρών και μεγάλων συμφερόντων. 

-  Συνάντηση με απερχόμενο Πρέσβη της Κούβας  
   Συνάντηση επίσης πραγματοποίησε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα πλαίσια της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Κούβας με τον απερχόμενο Πρέσβη της Κούβας κ.  H. Herrera Hernandez.
Στη συζήτηση που ακολούθησε αντάλλαξαν απόψεις σε ζητήματα που άπτονται των σχέσεων των δύο χωρών.