«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ψήφισαν την περικοπή των κοινωνικών δαπανών και τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα

επικεφαλής Β. Χατζηλάμπρου
Για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Ψήφισαν την περικοπή των κοινωνικών
δαπανών και τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα
Θέατρο του παραλόγου ήταν οι απαντήσεις που έδωσαν στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δυτικής Ελλάδας οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κατά την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια διαδικτυακού debate.
Ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:
«Όλοι εγκωμίασαν το “Βοήθεια στο Σπίτι” και δήλωσαν δίπλα στους εργαζόμενους, εκφράζονταν την… ευχή τους να ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό – ίσως σε μια άλλη ζωή.
Βέβαια, ο κ. Κατσιφάρας του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Χρυσανθακόπουλος του ΛΑΟΣ, που στις 6 Μάη 2010 ψήφισαν το Μνημόνιο, ξέχασαν να πουν ότι αυτό προβλέπει 4 δισ. ευρώ περικοπές από τους πόρους προς την τοπική αυτοδιοίκηση έως το 2013, καθώς και περικοπή όλων των κοινωνικών δαπανών. Άρα, τζάμπα τα δάκρυα.
Επίσης, σύσσωμοι οι υποστηρικτές της “νέας αρχιτεκτονικής” του “Καλλικράτη” ξέχασαν να αναφέρουν ότι η μεταφορά των όποιων κοινωνικών δομών στη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη κρατική ενίσχυση. Απεναντίας, η νέα διοίκηση θα πρέπει να βρει μόνη της πόρους για να συντηρήσει τις υποδομές. Με απλά λόγια, η απάντηση του νέου περιφερειάρχη από 1/1/2011 θα είναι “θέλουμε μεν, δεν μπορούμε δε”.
Όσο για τον κ. Παπαναστασίου, μάλλον θέλει και ο ίδιος να ξεχάσει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ήταν στους δρόμους διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών.

Η υποκρισία ξεχειλίζει. Με απόφαση της κυβέρνησης το “Βοήθεια στο Σπίτι” τερματίζεται στις 31/12/2010: 4.000 εργαζόμενοι πανελλαδικά θα βρεθούν στο δρόμο και 120.000 εξυπηρετούμενοι (ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία) θα πεταχτούν στον Καιάδα.
Οι εργαζόμενοι, οι εξυπηρετούμενοι με τις οικογένειές τους, όλοι οι πολίτες, οφείλουμε να διεκδικήσουμε το πρόγραμμα να γίνει ΤΩΡΑ μόνιμη, δημόσια κοινωνική δομή. Να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να μην γίνει καμία περικοπή στις παροχές των εξυπηρετούμενων».