«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην κεντρική πλατεία Αγρινίου

Συγκέντρωση πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Την Παρασκευή 22 Οκτώβρη στις 08:00μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.
Μίλησαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Β. Νικάκης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης (Αιτωλ/νιας) Γ. Σολτάτος και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας Νίκος Καραθανασόπουλος.
Όλοι οι ομιλητές-υποψήφιοι παρουσίασαν για μια ακόμα φορά τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στηρίζεται από το ΚΚΕ. Έχει στα ψηφοδέλτιά της άτομα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ,ΜΑΣ . Θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αγώνων του λαού μας για την προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων του και φυσικά στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, που θα του εξασφαλίσει μια καλύτερη προοπτική.
Να μη χαθεί η ευκαιρία που προσφέρουν οι εκλογές του Νοέμβρη, σε περιφέρειες και δήμους. Στις συνθήκες που διεξάγονται, πρέπει να πάρουν τον χαρακτήρα μιας γενικευμένης πολιτικής αντιπαράθεσης. Πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο μεγάλη η μείωση των θέσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Διοίκηση, σε συνδυασμό με την αποφασιστική ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».
Βεβαίως οι επερχόμενες εκλογές δεν θα εκλέξουν κυβέρνηση, θα εκλέξουν όμως, όργανα τοπικής διοίκησης, που θα εξειδικεύουν και θα υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές του ταξικού κράτους, διατηρώντας τα προσχήματα και την ψευδαίσθηση της δήθεν αυτοδιοίκησης.
Δεν πρέπει λοιπόν να υποβαθμιστούν σαν μια απλή, τοπική αναμέτρηση για την εκλογή οργάνων στους δήμους και τις περιφέρειες. Για την ανάδειξη καλών διαχειριστών κάποιων τοπικών προβλημάτων, που όμως και αυτά δημιουργούνται, οξύνονται και αναπαράγονται σαν αποτέλεσμα της γενικότερης ταξικής πολιτικής.
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού, μικρομεσαίε αγρότη, συνταξιούχε, νέοι και νέες,
Η Διοικητική μεταρρύθμιση, που προβλέπει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» με το πρόσχημα της αποκέντρωσης, διαμορφώνει την περιφερειακή και την τοπική διοίκηση, δίνοντας περισσότερες δυνατότητες δράσης και κερδοφορίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα του κεφαλαίου, μεγαλώνοντας, ταυτόχρονα, την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Με όχημα τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» θα χειροτερέψει κάθε πτυχή της ζωής των λαϊκών στρωμάτων:
Με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» συμφωνούν τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Συμφωνούν στο να πληρώσει ο λαός για την κρίση. Συμφωνούν με το Μνημόνιο οι υποψήφιοί τους, με την εφαρμογή πολιτικής ενάντια στα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Για αυτό και επιλέχτηκαν από τα κόμματά τους.
Πράγματι μπορεί να πιστέψει κανείς ότι αν ο κ. Μοσχολιός διαφωνούσε με το Μνημόνιο (όπως θέλει να λέει) θα τον επέλεγε το ΠΑΣΟΚ για υποψήφιο στο Δήμο μας; Από την άλλη ο υποψήφιος της Ν.Δ. κ. Σταμάτης έσπευσε να διαμηνύσει στο λαό της πόλης μας ότι είναι έτοιμος και έμπειρος, ο ίδιος και το επιτελείο του να εφαρμόσουν πολιτική διαχείρισης.
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που μας πρόκυψε πρόσφατα ως υπέρμαχοι της διοικητικής μεταρρύθμισης θα συμβάλλουν στην προώθησή της μέσα από τα όργανα της αυτοδιοίκησης, κάτω από την ομπρέλα του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ.
Αναδείχθηκε, προεκλογικά αυτή τη φορά και όχι μετεκλογικά όπως μας έχουν συνηθίσει ,ότι οι ανεξάρτητοι είναι πολύ εξαρτημένοι. Επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι η όποια «ανεξαρτησία» κρύβει πλήρης ταύτιση με την πολιτική του κεφαλαίου και προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο αγανακτισμένος λαός. Οι υποστηρικτές του λαού δεν βαφτίστηκαν ποτέ ανεξάρτητοι.
Η μία πολιτική είναι αυτή που βαφτίζει ανάπτυξη ή πρόοδο την αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, καλλιεργώντας στον λαό την αυταπάτη πως μπορεί και αυτός ταυτόχρονα να κερδίσει κάτι.Σε αυτή την λογική συγκλίνουν το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ, το ΛΑΟΣ και όλες οι τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορετικές – φυσικά – προσεγγίσεις και επιχειρηματολογία ο καθένας τους.
Η άλλη πολιτική είναι εκείνη που αμφισβητεί το σύστημα και την εξουσία που κυβερνά, βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πού αρνείται κατηγορηματικά κάθε αντιλαϊκό μέτρο και, φυσικά, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, την αλλαγή της διοικητικής δομής.
• Αρνείται την αύξηση των έμμεσων φόρων και την τοπική φορολογία.
• Αρνείται τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Τον θεσμό των εκτάκτων και των ωρομισθίων. Δεν αποδέχεται να χάσει την δουλειά του κανένας εργαζόμενος. Δεν αποδέχεται τις αντιλαϊκές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα.
• Δεν αποδέχεται την πρόσδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τη συμμετοχή σε στρατιωτικές επεμβάσεις, τη διχοτόμηση του Αιγαίου, την Αμερικάνικη επικυριαρχία.
• Παλεύει για άλλο δρόμο ανάπτυξης και για μια εξουσία που θα υποστηρίζει σταθερά και αταλάντευτα τους εργαζόμενους, συγκρουόμενη με τα μονοπώλια και κάθε εκμεταλλευτή του λαού. Αυτή που κινείται στην λογική της αντίστασης, της σύγκρουσης και των ανατροπών, αναγνωρίζοντας την αξία της ταξικής πάλης και φυσικά της κοινής πορείας των εργαζομένων, με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες. Με τη νέα γενιά και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που ασφυκτιούν από την εντεινόμενη εκμετάλλευση.
Μη τους δώσεις το πράσινο φως για να συνεχίσουν και να χειροτερέψουν την κατάσταση.
Στον αντίποδα αυτής της λογικής δρα η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» . Θα αγωνιστούμε για μια ανάπτυξη που στο κέντρο της προσοχής της θα είναι η ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού και όχι τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Μη δίνετε βάση στα τεχνάσματα που θα χρησιμοποιήσουν για να υφαρπάξουν την ψήφο σας. Θα μασκαρευτούν ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί ακόμα και «αριστεροί», παρ’ ότι η δράση τους στήριξε ή ανέχτηκε τις αντιλαϊκές πολιτικές. Θα τάζουν πολλά, θα προσπαθήσουν να μειώσουν την πολιτική σημασία των εκλογών. Θα μιλάνε για τα προβλήματα αλλά θα κρύβουν τις πραγματικές αιτίες και τις ευθύνες τους.Κάποιοι θα παρουσιάσουν ως λύση την αποχή, που όμως σαν επιλογή διευκολύνει την συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών και βοηθάει τον δικομματισμό και το σύστημα να επιβιώνουν.
Σε αυτές τις συνθήκες η ψήφος στη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είναι η μόνη κατάλληλη επιλογή για τον λαό.