«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Δωρεάν Σεμινάριο Αφήγησης Παραμυθιών στην Πάτρα!

Το «ΟΝΑΡ- Πρότυπο Κέντρο Θεραπείας μέσω Τέχνης»
οργανώνει
Δωρεάν Σεμινάριο Αφήγησης Παραμυθιών  στην Πάτρα
 Τετάρτη 03/11/2010
18:00-21:00
Απευθύνεται σε μουσικοπαιδαγωγούς, δασκάλους, εμψυχωτές, ηθοποιούς, perfomers, σπουδαστές παιδαγωγικών σχολών, νηπιαγωγούς, γονείς και σε όσους έχουν επαφή με τα παιδιά.
ü   Ποια τα οφέλη της αφήγησης παραμυθιών κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας;
ü   Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιά και πως αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός για να ξορκίσει φόβους, να προβάλλει ηθικές αρχές, να τονώσει την φαντασία, ή ακόμα και για μεταδώσει γνώσεις;
ü   Πως ένας γονιός μπορεί να γίνει ο καλύτερος παραμυθάς για το παιδί του;
Η τέχνη της αφήγησης των παραμυθιών έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει στην εκτόνωση και ανακούφιση του αφηγητή και του ακροατή θεατή. Η συμμετοχή στην ροή του μύθου και η ταύτιση με τους ήρωες επιτρέπουν στο παιδί να αντλήσει κουράγιο, δύναμη και γνώση.
Η επιλογή των κατάλληλων παραμυθιών, ο τρόπος απόδοσης και αφήγησή τους, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο «παραμυθάς» στον χώρο αφήγησης είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα σταθεί ο εισηγητής του σεμιναρίου, Αβούρης Δημήτρης.
Αφηγητής παραμυθιών και συγγραφέας ο ίδιος, με εμπειρία από παραστάσεις σε σχολεία και με καθημερινή εθελοντική δράση στα Νοσοκομεία Παίδων εδώ και δέκα χρόνια, θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: πως προσεγγίζουμε τα παιδιά τι λέμε και τι όχι, τι κάνουμε και τι αποφεύγουμε να κάνουμε, πως κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους και με ποιον τρόπο τα καλούμε να συμμετάσχουν στην αφήγηση.
Αυτά και άλλα πολλά, σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσουμε την θεραπευτική αλλά και εκπαιδευτική αξία της αφήγησης παραμυθιών και να εξοπλίσουμε τους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς «παραμυθάδες», με γνώσεις για την επαφή τους με την ιδιαίτερη πραγματικότητα του κόσμου των παραμυθιών
Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:  Αθηνών 58 και Πέντε Πηγαδίων (περιοχή Αγίας Σοφίας)
 Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ:2610- 43 80 90 , 210-7750653, 6976 330 933
Περιορισμένος Αριθμός θέσεων