«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας

Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 18 Οκτώβρη στις 07:00 μ.μ. στην Καφετέρια «Κρεσέντο» της κεντρικής πλατείας, του Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας.
Την εκδήλωση άνοιξε, με την παρουσίαση των παρευρισκόμενων υποψηφίων, η κ. Κιατίπη – Λάμπρου Αναστασία (Νατάσα) υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Παρευρέθηκαν ο υπ. Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας κ. Ν. Καραθανασόπουλος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Σολτάτος, ο υπ. Δήμαρχος Αγρινίου κ. Βασίλης Νικάκης, υποψήφιοι, φίλοι και υποστηρικτές της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Πρώτος το λόγο πήρε ν’ απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο κ. Βασίλης Νικάκης, τόσο αυτός όσο και οι επόμενοι ομιλητές ανάμεσα στ’ άλλα είπαν:
Σ’ αυτές τις εκλογές του Νοέμβρη, καλείται ο λαός να απαντήσει με την ψήφο του, όχι μόνο για δήμαρχο η περιφερειάρχη, αλλά συνειδητά για την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική…Το δικό μας πρόγραμμα, είναι πρόγραμμα για το λαό και τις ανάγκες του, γι’ αυτό λέμε πως υπάρχει άλλος δρόμος, που δεν οδηγεί στα δάνεια στην ανεργία και στις απολύσεις, αλλά στην λαϊκή οικονομία και λαϊκή εξουσία. Εκεί όπου ο εργαζόμενος λαός θα έχει αξιοπρέπεια και θα δημιουργεί συνθήκες ζωής για τους νέους και αξίες και ιδανικά, οικοδομώντας το μέλλον του χωρίς εξαρτήσεις, αλλά με όνειρα γι’ αυτόν και για τα παιδιά του.
Ο σχεδιασμός της ευρωπαϊκής ένωσης, είναι η συγκέντρωση της ιδιοκτησίας της γης σε λίγα χέρια, γι’ αυτό προωθούν τον αγροτοτουρισμό και τα φωτοβολταϊκά. Σας λέω ότι είναι μια πάρα πολύ μεγάλη απάτη!
Η λαϊκή οργή, η αγανάκτηση και ο θυμός, θα πιάσουν τόπο μόνο με την ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση.
Εμείς, σαν Λαϊκή Συσπείρωση, δεν υποτασσόμαστε στα μνημόνια και δεν αναγνωρίζουμε χρέος και ελλείμματα, το μόνο που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος μας απέναντι στο λαό και στις ανάγκες του.
Γιώργος Σολτάτος: Γνωριζόμαστε χρόνια, όταν πριν δέκα χρόνια εμείς, κάναμε μια προσπάθεια και σε επίπεδο νομού, να υπάρχουν κάποιες δυνάμεις και να συμμαχήσουν, σ’ ένα ελάχιστο πλαίσιο πολιτικής σύμπραξης και πολιτικής πρακτικής, δεν ήταν μία κίνηση τυχαία. Δεν ήταν δηλαδή μια κίνηση που κάποιοι απλά πείσμωσαν και βρέθηκαν. Ήταν μία κίνηση ουσιαστική, με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία απείχε πολύ και από τη συναλλαγή και απ’ τη συνδιαλλαγή. Όταν δηλαδή, πριν δέκα χρόνια, άνθρωποι που ανήκαν στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο εκεί που κι εγώ κατατάσσω τον εαυτό μου, μετά από την αποχώρηση από το κόμμα το οποίο με συνέπεια υπηρέτησα μέχρι το ’94, σηκώθηκα και έφυγα και στη συνέχεια είδα με ποιους ανθρώπους μπορώ στρατηγικά, πολιτικά να συμμαχήσω και να συμπορευτώ, αλλά σε καμία περίπτωση να μη συνδιαλλαγώ! Όπως αυτές τις μέρες το βλέπετε, κατά κύριο λόγο να επικρατεί στο νομό Αιτωλ/νίας και στις δύο μεγάλες παρατάξεις και το ξέρετε και δεν είναι ανάγκη να τα λέμε εμείς.
Στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε προτάσεις και έκανε ουσιαστική αντιπολίτευση. Πολλοί λένε ότι υπήρξε ένα μονότονο όχι από πλευράς της ΝΑΣ και από τον υποφαινόμενο προς τον κ. Σώκο, η παλιότερα προς τον κ. Σταμάτη. Βεβαίως ήτανε όχι! Ήταν βεβαίως όχι σε θέματα πολιτικών, που οι συγκεκριμένοι εκφράζανε όντας το μακρύ χέρι των πολιτικών συνδυασμών, που τους στηρίζανε δηλαδή, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Όταν όμως εμείς κάναμε ουσιαστικές προτάσεις, που είχαν να κάνουν με την υγεία, με την παιδεία, το αγροτικό εισόδημα, τους σεισμούς, τα ναρκωτικά κ.λ.π.
Είμαστε η μόνη παράταξη που έχει φέρει όλα αυτά τα θέματα και όχι μόνο στο νομαρχιακό συμβούλιο, οι άλλες οι παρατάξεις δεν κάνανε προτάσεις για θέματα, θα το ξέρετε αλλά βλέπετε η επικοινωνιακή πολιτική της πλειοψηφίας, τα έσβηνε αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρει ο λαός… και το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο είχαν και δεν αποδέχτηκαν. Ήταν όταν εμείς επιμέναμε στο δημοκρατικότατο, να ανεβαίνουν τα πρακτικά του νομαρχιακού συμβουλίου στο διαδίκτυο, στη σελίδα την οποία είχε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, έτσι τουλάχιστον ένα σημαντικό τμήμα του λαού θα ’βλεπε τι λέμε και τι προτείνουμε εκεί μέσα. Αλλά αυτό δε βόλευε, είχανε τους λόγους τους, αυτοί που κόπτονται για τη δημοκρατία. Ακόμα και σήμερα, σ’ αυτές τις εκλογές, με κάθε τρόπο πιέζανε να αποσπάσουν αγωνιστές υποψήφιους και να τους εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους, με οτιδήποτε μπορούσαν να τους προτείνουν, να τους προσφέρουν και να τους υποσχεθούν. Είναι γνωστά αυτά. Είναι η ίδια η τακτική των ανθρώπων που όχι μόνο έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, των ανθρώπων που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τη δύναμη, του να θέλουν ν’ ασκήσουν εξουσία. Φίλες και φίλοι, πολλοί άνθρωποι αρνήθηκαν να δουν τα μάτια της εξουσίας, θέλουν να βλέπουν τα μάτια του απλού εργαζόμενου λαού, επιτρέψτε μου να ανήκω σ’ αυτήν την κατηγορία! Και το ξέρετε πολύ καλά, ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να δω τα μάτια της εξουσίας και να κερδίσω απ’ αυτά τα ωραία μάτια…
Αυτή η δύναμη, που θα δώσετε ψηφίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι δύναμη δικιά σας, είναι δύναμη της δύναμής σας…
Από δω είναι το ΚΚΕ κι από κεί είναι όλοι οι άλλοι…καλώ όλο το λαϊκό κίνημα, γιατί το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένη πολιτική, συγκεκριμένη στρατηγική, συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Σας το λέω εγώ, που μ’ έχει τιμήσει πολλές φορές, που πιστεύω και θέλω να πιστεύω, ότι το τιμώ με την παρουσία μου.
Ελάτε με πίστη, με αγώνα και δυναμικά στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης!
Ελάτε μαζί μας κι ένα είναι βέβαιο, ότι κοντά μας ποτέ δε θα το μετανιώσετε! Γεια σας.
Νίκος Καραθανασόπουλος:
Οι εκλογές μπορεί να είναι για τους δήμους και για την περιφέρεια, έχουν πολιτικό χαρακτήρα και το μήνυμα που θα στείλουμε το βράδυ της Κυριακής της 7ης του Νοέμβρη είναι καθαρά πολιτικό μήνυμα.
Θα θυμόσαστε, ότι πριν ένα χρόνο, προειδοποιούσαμε τότε το λαό και του λέγαμε, πρόσεξε που θα δώσεις την ψήφο σου. Αν βγει ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, η νέα Δημοκρατία, αν έχουν ισχυρή κυβέρνηση, θα ’ρθουν μαύρες μέρες για το λαό και λέγαμε χαρακτηριστικά ότι η αντιλαϊκή επίθεση έρχεται. Επιβεβαιωθήκαμε απ’ αυτήν την εκτίμηση που κάναμε.
Ο Καλλικράτης έγινε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Με τον Καλλικράτη προβλέπεται η οικονομική αυτοτέλεια των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλ προβλέπεται η λογική της ανταποδοτικότητας.
Από τη μια πλευρά θα στα παίρνει η κυβέρνηση με τη φορολογία και απ’ την άλλη πλευρά θα στα παίρνει ο δήμος με τ’ ανταποδοτικά τέλη!
Αν αυξηθούν τ’ ανταποδοτικά τέλη και πάνε στο λογαριασμό της ΔΕΗ καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει!
Ομαδικές απολύσεις 40.000 προβλέπει ο Καλλικράτης ότι θα απολυθούν από 1-1- 2011
Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει ο δήμος θα πάνε σε ιδιώτες, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Εμείς θέλουμε να συσπειρώσουμε το λαό, γι’ αυτό βάλαμε και στον τίτλο Λαϊκή Συσπείρωση!
Υπάρχει γενικευμένη οργή και αγανάκτηση, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, επειδή το ξέρουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και οι ιθύνοντες του συστήματος, προσπαθούν αυτήν τη λαϊκή αγανάκτηση να τη νοθεύσουνε, να την κάνουνε για το σύστημα ακίνδυνη.
Η αποχή είναι συνενοχή!
Μία διέξοδος υπάρχει σήμερα, στήριξη των ψηφοδελτίων της λαϊκής συσπείρωσης !
Ξέρετε ποιοι είμαστε!
Η εκδήλωση έκλεισε αφού ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος απάντησε σε ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Δημήτρης Ντόκας