«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

 

ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ... ΑΠΟ ΤΗΝ (Ε.Α.Α.Κ.) ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΩ:

Καλημέρα, 
Σας στέλνω την παρούσα ανακοίνωση εκ μέρους του σχήματος ΑΝ.Α.ΚΙΝΗΣΗ Ε.Α.Α.Κ που παρεμβαίνει στον φοιτητικό σύλλογο των Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πατρών.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

***

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Μετά τις εικόνες από το ΕΜΠ που λόγω της κακοκαιρίας οι φοιτητές έκαναν εξεταστική χωρίς ρεύμα, έρχονται εικόνες από το τμήμα των μηχανολόγων του Πανεπιστήμιου Πατρών που πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια φοιτητών.

Τον τελευταίο χρόνο γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες της υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Από τον φοιτητή στο ΑΠΘ που έπεσε από το παράθυρο, μέχρι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών στις εστίες του Πανεπιστημίου Πατρών, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Έχουν χρήματα για να κάνουν έρευνα για πολεμικούς εξοπλισμούς και drones μέσα στα Πανεπιστήμια μας αλλά δεν έχουν για να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες σπουδών, από την στέγαση, τη σίτιση και τη μεταφορά που πρέπει να είναι δωρεάν, μέχρι τις υποδομές των τμημάτων. Λεφτά για μπάτσους υπάρχουν, αλλά για πρόσληψη καθηγητών δεν υπάρχουν...

Σε όλα αυτά βέβαια έρχεται να προστεθεί και η συνεχής ιδιωτικοποίηση κάθε πτυχής στη ζωή μας, που φυσικά αποτυπώνεται και μέσα στα πανεπιστήμια. Από την διαχείριση της σίτισης που εδώ και καιρό έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία μέχρι την καθαριότητα που πλέον θα διαχειρίζεται επίσης ιδιωτική εταιρεία, με τις αμέτρητες απολύσεις των καθαριστριών και καθαριστών. Και τα αποτελέσματα αυτού είναι φανερά σε όλους μας κάθε μέρα, αφού οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μόνο στόχο έχουν την αύξηση των κερδών τους.

Να βάλουμε εδώ και τώρα τέλος στην πολιτική που μας φέρνει κάθε μέρα πιο κοντά στην εξαθλίωση κάθε πτυχής της ζωής μας.

Να βάλουμε εδώ και τώρα τέλος στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων!

Να βάλουμε εδώ και τώρα ένα τέλος στην υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων!

Να πάρουν τα λεφτά από την έρευνα για πολεμικούς εξοπλισμούς και για κάθε τι κερδοφόρο για την αγορά και μόνο και να δοθούν για τις πραγματικές ανάγκες μας.

 

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ.)