«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους κ. Δημήτρης Σπύρου βρέθηκε στο Αγρίνιο, στο Δημοτικό κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» τη Δευτέρα  20 Φεβρουαρίου 2023 για την προβολή της ταινίας :

Ο Ψύλλος

 500 μαθητές, από το 21ο  , 3ο  , 4ο,17ο, 20ο και 11ο  Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και το 3o Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας βρέθηκαν στο Δημοτικό κινηματογράφο «Ανεσις»  και παρακολούθησαν την ταινία « ο Ψύλλος» ...

Στην προβολή παραβρέθηκε ο Σκηνοθέτης της ταινίας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους κ. Δημήτρης Σπύρου  ο οποίος συνομίλησε με τους μαθητές οι οποίοι φανερά ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που τους δόθηκε απεύθυναν ερωτήσεις στο δημιουργό της ταινίας .

Ο Δημήτρης Σπύρου ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία πολλών χρόνων που έχει ο Δήμος Αγρινίου με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Επίσης ήταν πάρα πολύ χαρούμενος  από τον κατάμεστο από παιδιά κινηματογράφο.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου καλωσόρισε τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, σεναριογράφο, λογοτέχνη και καλλιτεχνικό Δ/ντη και τόνισε το πόσο πολύ σημαντικό για τους μαθητές μας είναι η επαφή με τέτοιους σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού..

  Η ταινία έχει λάβει τα εξής βραβεία :

Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία για Παιδιά και Νέους για τη διετία 1989-1990

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του τμήματος Kinderfilm, Berlin International Film Festival 1991

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Chicago International Children's Film Festival 1991

Βραβείo Καλύτερoυ Σεναρίoυ Ένωσης Ιρλανδών Σεναριoγράφων, Cinemagic International Film Festival Belfast 1992

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, International Film Festival Sofia 2000

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Festival Du Grain α` De΄Moudre 2001

Εθνική Ελληνική Υποψηφιότητα για Βραβείο Καλύτερης Νέας Ευρωπαϊκής Ταινίας, European Film Academy

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου