«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - Κάλεσμα σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ –Ι.Κ.Α. - OAEE  ΑΓΡΙΝΙΟΥ , ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ)- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ- ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ : 26410 22325 -  FAX : 26410 46515

Πληροφορίες  : 697 669 9822

Αγρίνιο 07 -02-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα σωματεία μας καλούν τους συνταξιούχους του νομού  στη μεγάλη πανσυνταξιουχική παναιτωλοακαρνανική συγκέντρωση  διεκδίκησης , που διοργανώνουν στο Αγρίνιο στην κεντρική πλατεία , την Πέμπτη 02 Μάρτη 2023 ώρα 10:30 π.μ.

Τα τελευταία  δεκατρία χρόνια οι συντάξεις μας σφαγιάζονται, με τεράστιες περικοπές απ’ όλες τις κυβερνήσεις στις κύριες και επικουρικές , στις συντάξεις χηρείας, στα εφάπαξ, με την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ .

Με την πληρωμή των συντάξεων του Φλεβάρη αποδείχθηκε  το μεγάλο ψέμα  της κυβέρνησης ότι όλοι οι συνταξιούχοι πήραν πάνω από  τρεις αυξήσεις.

Εκατοντάδες  χιλιάδες συνταξιούχοι  που συνταξιοδοτήθηκαν  πριν το έτος 2016  δεν πήραν ούτε  ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς  του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντά στο ένα  εκατομμύριο  χαμηλοσυνταξιούχοι  πήραν ψίχουλα , αφού η αύξηση  ήταν από είκοσι – σαράντα ευρώ.

Δεν δόθηκε καμιά αύξηση στις επικουρικές. 

Οι νέοι συνταξιούχοι  μετά το 2016 βγαίνουν με μικρότερες συντάξεις , αφού άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού με το νόμο  ΣΥΡΙΖΑ.

Το κύμα της ακρίβειας σακατεύει παραπέρα ότι απέμεινε  από τις συντάξεις  μας και αφαιρεί κάθε  δυνατότητα ανθρώπινης διαβίωσης .

Κύρια αιτήματά  μας  η καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης, η γενναία αύξηση σε όλες τις συντάξεις τώρα και η πλήρης  ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς  στην καταβαλλόμενη σύνταξη .

Καλούμε τους συναδέλφους  συνταξιούχους της Αιτωλοακαρνανίας  να συνεχίσουν να δηλώνουν συμμετοχή στα σωματεία τους και να πάρουν  μέρος στη συγκέντρωση διεκδίκησης .

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν δωρεάν απ’ όλες τις πόλεις  του νομού.

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ