«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Μεγάλη συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας - Συνεχίζεται το πρόγραμμα εορτασμού των Αποκριών

 Άφθονη διασκέδαση, εντυπωσιακές στολές και άρματα, χορό, μουσική και τραγούδι, απόλαυσαν όλοι στο αποκριάτικο καρναβάλι του Δήμου Αμφιλοχίας, το οποίο κατέληξε σε ένα μοναδικό live με τους δυναμικούς ONIRAMA, την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023. Παράλληλες αποκριάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα σημεία του Δήμου, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα με αποκριάτικο τρενάκι, εορταστικά δρώμενα και κούλουμα με παραδοσιακή ορχήστρα στην Αμφιλοχία και άλλες κοινότητες...


Το κέφι ανέβηκε από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, όταν τα καρναβαλικά γκρουπ με διαφορετικές θεματικές, πήραν θέση στον πεζόδρομο της οδού Χαβίνη ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Μικροί και μεγάλοι, μαθητές, μέλη συλλόγων και ομάδες φίλων, παρέλασαν παρασύροντας σε χορό τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε παιδική παράταση, facepainting και χορευτικές επιδείξεις από τα παιδιά του Γυμναστικού Συλλόγου Αμφιλοχίας «Προμηθέας» και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης «Χρωματιστά Μολύβια» και «Στρουμφάκια», καθώς και της αναγνωρισμένης σχολής χορούτ ης Ευαγγελίας Τόντου.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να στεφθεί με επιτυχία αυτή η εκδήλωση, συνεχίζουμε δυναμικά για το επόμενο τριήμερο που ακολουθεί.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχεις ως εξής:

 

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην Αμφιλοχία

10:00-14:00: Η Δημοτική Φιλαρμονική θα παίξει αποκριάτικα τραγούδια πάνω στο αγαπημένο τρενάκι που θα επισκεφθεί και πάλι φέτος την πόλη μας

21:00: Το καθιερωμένο Πάρτυ Μασκέ ξανάρχεται! Φοράμε την καλή μας διάθεση και Διασκεδάζουμε! Party Carvasaras TikTokers στο Skipper!

Διαγωνισμός – Δώρα – Εκπλήξεις!!! ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ Είσοδος: 2€

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Λουτρό

12:00: Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη «Ο Θησαυρός του Καρναβαλιού»

Είσοδος ελεύθερη – Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρού & Περιχώρων

16:00-20:00: Το τρενάκι μας και η Δημοτική Φιλαρμονική επισκέπτονται το Λουτρό!

 

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

10:00-14:00 & 16:00-20:00: Δωρεάν βόλτα με το αποκριάτικο τρενάκι στους δρόμους της Αμφιλοχίας

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

18:00: Πανάρατος στην κεντρική πλατεία Αμφιλοχίας

Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας

 

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

Κούλουμα στην κεντρική πλατεία Αμφιλοχίας

11:30: Παιδική παράσταση

12:30: Ζωντανή μουσική με παραδοσιακή ορχήστρα και προσφορά εδεσμάτων, πέταμα χαρταετού στο λιμάνι της Αμφιλοχίας

 

Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν επίσης σε:

·         Περδικάκι (αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων)

·         Αμοργιανούς (κεντρική πλατεία)

·         Φλωριάδα (θέση «Σιδερένιος Σταυρός»)

·         Θύαμο (κεντρική πλατεία)

·         Κάμπο Αμφιλοχίας (Προαύλιο Αγίου Νεκταρίου)

·         Σπάρτο (Κουλούρι)

 

***

Σύμβαση για χρηματοδότηση Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων στον Αμβρακικό υπέγραψε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας


Τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξής τουΑμβρακικού Κόλπου χαράζει ο Δήμος Αμφιλοχίας σε συνεργασία με τους γειτονικούς του Δήμους, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το σχεδιασμό και την ωρίμανση του προγράμματος Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Αμβρακικού, χθες, 20 Φεβρουαρίου 2023.

Με την προγραμματική σύμβαση, η οποία υπογράφηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεωνπαρουσία του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδηκαι εκπροσώπους των συμβαλλόμενων φορέων, Δήμων και Οργανισμών, καθορίζονται τόσο η εξειδίκευση της στρατηγικής όσο και η οριοθέτηση της περιοχής για την οποία πρέπει να καταρτιστεί αναλυτικό σχέδιο δράσης ώστε να τύχει χρηματοδότησης, η οποία στο σύνολό της ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, οι στόχοι που προτείνονται περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών, την ανάδειξηφυσιολατρικών διαδρομών, την οργάνωση δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε υψηλής στάθμης επισκέπτες, την παραγωγή αλιευτικών και άλλων τοπικών προϊόντων καθώς και την καθιέρωση δρώμενων που σχετίζονται με την ιστορία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας τόνισε την αναγκαιότητα εξορθολογισμού του τρόπου με τον οποίο κατανέμονται οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκεςκαι γεωγραφία της περιοχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Υπουργέέχετε περάσει από την περιοχή μας και την Αμφιλοχία.Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο από τον Θεό. Εξαιτίας της αδράνειας δεκαετιών όμως, αυτό μας έχει γυρίσει μπούμερανγκ.

ΟΑμβρακικός έχει την ατυχία να είναι χωρισμένος σε δυο Περιφέρειες και επειδή η διαχείριση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι περιφερειοκεντρική τα τελευταία χρόνια, το ότι βρίσκεται στα όρια των δύο Περιφερειών, άρα σταάκρα τους, σημαίνει πως δεν έχει δοθεί η κατάλληλη σημασία στην ανάπτυξη του Αμβρακικού κόλπου.

Είμαστε ευτυχείς για αυτή την προσπάθεια, μετά τη συνεννόηση που έγινε στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τη στήριξη προφανώς της ΜΟΔ. Θέλουμε τη βοήθειά σας να αναδείξουμε τον Αμβρακικό με όλα τα ιδιαίτερα στοιχείατου,και να στηρίξουμε τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και την αλίευση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα, θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τα οράματά μας για την περιοχή».

Τη σύμβαση υπέγραψαν: ο Δήμαρχος ΑμφιλοχίαςΓιώργος Κατσούλας, ο ΔήμαρχοςΑκτίου- Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, ο ΔήμαρχοςΑρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος,ο Δήμαρχος Ζηρού και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νοτίου Ηπείρου-Αμβρακικού ΑΕ-ΑναπτυξιακόςΟργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ Νίκος Καλαντζής(απουσίαζε στο εξωτερικό η Δήμαρχος Νικολάου ΣκουφάΡοζίναΒαβέτση) καθώς και ο Πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών ΠρογραμμάτωνΓιώργος Παπαδημητρίου. Παρέστη επίσης ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας δήλωσε σχετικά: «Ο Αμβρακικός κόλπος αποτελεί ένα από τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος Αμφιλοχίας. Θάλασσα με ήρεμα νερά, κατάλληλα για ψάρεμα και κολύμπι, αποτελεί τη σύνδεση της περιοχής μας με το Ιόνιο Πέλαγος. Με την υπογραφή της σύμβασης για τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις για την περιοχή του Αμβρακικού, αποκτάμε επιτέλους πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Ο Αμβρακικός κόλπος μπορεί όχι μόνο να αναπτυχθεί αυτόνομα αλλά να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου για τον Βάλτο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία μετάβασης από την θάλασσα στον ορεινό όγκο, που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλα μέρη στην Ελλάδα. Αποτελεί για εμάς μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας, τα μοναδικά μας προϊόντα και το πολιτισμό της περιοχής μας.

Είμαστε έξι Δήμοι και δύο Περιφέρειες που μας ενώνει ο Αμβρακικός και τα προβλήματά του αλλά πολύ περισσότερο οι προοπτικές ανάπτυξής του.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό κ. Αμυρά καθώς και όλους τους συμβαλλόμενους φορείς, για τη συνεργασία που μας οδήγησε στην υπογραφή της σύμβασης που μπορεί να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας και προόδου για την ευρύτερη Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο».

 

***

Ευχαριστήριο Δήμου Αμφιλοχίας σε Περιφέρεια και Αστυνομία για τη διανομή του ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, για την άψογη συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ, από το οποίο ωφελούνται περισσότεροι από 1.500 συμπολίτες μας.

Οι διαδοχικές κρίσεις, ο πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, δημιουργούν ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις σε κάθε ελληνική οικογένεια, κάνοντας την ύπαρξη τέτοιων προγραμμάτων ακόμη πιο ουσιαστική.

Ευχαριστούμε θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας, το οποίο μερίμνησε ώστε να κυλήσει ομαλά η διαδικασία διανομής, καθώς λόγω του μεγάλου βάρους των παρεχόμενων ειδών οι εκατοντάδες ωφελούμενοι προσήλθαν στην πλειοψηφία τους με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, κάνοντας αναγκαία την λήψη μέτρων για την προστασία όλων.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εργαζόμενους και συνεργάτες του Δήμου Αμφιλοχίας που συνέβαλαν στη γρήγορη και εύρυθμη εξυπηρέτηση των δικαιούχων του προγράμματος.

 

Δήμος Αμφιλοχίας Γραφείο Τύπου