«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Αυξημένο ενδιαφέρον για το πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης χρήσης απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ του Δήμου Αμφιλοχίας

Γνώσεις και τεχνικές οι οποίες κάποια μέρα μπορεί να τους βοηθήσουν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, απέκτησαν οι 30 και πλέον συμμετέχοντες στην εκπαίδευση βασικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή που πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ο Δήμος Αμφιλοχίας σε συνεργασία με τον Σταθμό ΕΚΑΒ Πάτρας...

Το πεντάωρο πρόγραμμα πιστοποίησης «Βασική ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή»στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, το οποίο πραγματοποίησαν εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, παρακολούθησαν μέλη του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Λιμενικού Σταθμού Αμφιλοχίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, δημοτικοί υπάλληλοι και πολίτες, οι οποίοι έμαθαν τεχνικές ανάνηψης και χρήσης του εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή, ενώ με το πέρας του προγράμματος απέκτησαν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη μεγάλη συμμετοχή στο σημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γιατί δείχνει ότι όχι μόνο υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την απόκτηση βασικών γνώσεων παροχής πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή αλλά και ότι πλέον θα υπάρχει ένας αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι θα είναι πιστοποιημένοι και ικανοί να δράσουν με τον απαιτούμενο τρόπο ώστε να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Αν και αρχικά σκοπός μας ήταν το πρόγραμμα να παρέχει 25 πιστοποιήσεις, τελικά υπήρξε μεγαλύτερη συμμετοχή και το παρακολούθησαν περισσότερα άτομα. Βλέποντας αυτό τοενδιαφέρον, κι επειδή σκοπός μας είναι να διαθέτουμε εκπαιδευμένους πολίτες και όχι μόνο συσκευές, δρομολογώντας την προμήθεια περισσότερων απινιδοτών, θα προγραμματίσουμε και νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο θα μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το εκπαιδευτικό τμήμα του ΕΚΑΒ Πάτρας, καθώς και τους εκπαιδευτές Μιχαήλ Σταμάτη, Θεοδώρα Τσιόλη και τον παρατηρητή Ελευθέριο Κουτρουμπάνο για όσα σημαντικά μας έμαθαν σήμερα», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Αμφιλοχίας Λαμπρινή Χαρδαλιά.

 

***

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων 2023 και συναυλίας ONIRAMA στο Δήμο Αμφιλοχίας

 

Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου στην Αμφιλοχία

Τσίκνισμα με μουσική, χορό και πολύ κέφι σε διάφορα σημεία της πόλης

Διοργάνωση από τους Επαγγελματίες της Αμφιλοχίας

 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

11:00 στο Μενίδι: Παιδική παράσταση με κλόουν, facepainting, μπαλονοκατασκευές και χορευτικές επιδείξεις στην κεντρική πλατεία, περίπατος των καρναβαλιστών στην παραλία (Σε περίπτωση βροχής οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο παλιό Δημοτικό Σχολείο)

15:30 στο Χαλκιόπουλο: Παιδική παράσταση με κλόουν, facepainting, μπαλονοκατασκευές και χορευτικές επιδείξεις στην κεντρική πλατεία (Σε περίπτωση βροχής οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου)

 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 20:30

Αποκριάτικος χορός του ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας με ζωντανή ορχήστρα στο κέντρο «Αμβρακία»

Είσοδος 5 ευρώ (περιλαμβάνει μενού και ποτό)

 

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

16:00: Μετά από χρόνια και πάλι καρναβάλι στην Αμφιλοχία, στην οδόΧαβίνη!

Θα ακολουθήσουν χορευτικές επιδείξεις και παιδική παράσταση με κλόουν

(προσέλευση των group μισή ώρα πριν)

17:15: Η Αμφιλοχία υποδέχεται το πιο δυναμικό συγκρότημα, τους ONIRAMA, σε ένα εκρηκτικό live γεμάτο ενέργεια, διάθεση και πολύ χορό!

Είσοδος ελεύθερη

 

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

10:00-14:00:Η Δημοτική Φιλαρμονική θα παίξει αποκριάτικα τραγούδια πάνω στο αγαπημένο τρενάκι που θα επισκεφθεί και πάλι φέτος την πόλη μας

16:00-20:00:Το τρενάκι μας και η Δημοτική Φιλαρμονική επισκέπτονται το Λουτρό

Είσοδος στο τρενάκι δωρεάν για όλους!

 

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

12:00 στο Λουτρό: Θέατρο Σκιών Χρήστος Καλπουζάνης «Ο Θησαυρός του Καρναβαλιού»

Είσοδος ελεύθερη

18:00:ΠάρτυμασκέστοSkipper

CarvasarasTik-Tokers-Αμφιλοχίας Δίοδος

18:00:Πανάρατος στην κεντρική πλατεία Αμφιλοχίας

Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας

 

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

10:00-14:00 & 16:00-20:00: Δωρεάν βόλτα με το αποκριάτικο τρενάκι στους δρόμους της Αμφιλοχίας

 

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

Κούλουμα στην κεντρική πλατεία Αμφιλοχίας

11:30: Παιδική παράσταση

12:30:Ζωντανή μουσική με παραδοσιακή ορχήστρα και προσφορά εδεσμάτων, πέταμα χαρταετού στο λιμάνι της Αμφιλοχίας

 

Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν επίσης σε:

·         Περδικάκι (αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων)

·         Αμοργιανούς (κεντρική πλατεία)

·         Φλωριάδα (θέση «Σιδερένιος Σταυρός»)

·         Θύαμο (κεντρική πλατεία)

·         Κάμπο Αμφιλοχίας (Προαύλιο Αγίου Νεκταρίου)

·         Σπάρτο (Κουλούρι)

 

***

Ενημέρωση για χορήγηση ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

 

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Αμφιλοχίαςενημερώνει ότι με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/7422/130/2023 ΚΥΑ (ΦΕΚ 276/23-1-2023 τεύχος Β΄) τροποποιείται η υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/1228861/2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3088/24-7-2020 τεύχος Β΄)και ορίζεται ότιοι ευάλωτοι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας για να υποβάλουν αίτηση για την χορήγηση του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και η αποσύνδεση από το δίκτυο να έχει συντελεστεί μέχρι τις 31/12/2022 καθώς και να παραμείνουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Για την υποβολή αίτησης για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, οι προς εξέταση δικαιούχοι θα πρέπει:

 

1.Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και η αποσύνδεση από το δίκτυο να έχει συντελεστεί μέχρι τις 31/12/2022 καθώς και να παραμείνουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

2.Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ.

 

Επισημαίνονται τα εξής:

          Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του υπό εξέταση δικαιούχου.

          Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

          Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

          Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1) Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1)του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

2) Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.

3) Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

4) Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακίνητων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6) Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω.

7) Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα η κρατικού νοσοκομείου με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ΄ οίκον χρήσης συσκευή μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

8) Αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος

 

Για περισσότερες πληροφορίες καιυποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμφιλοχίας (Β.Καραπάνου, Αμφιλοχία),τηλέφωνο 2642022067, αρμόδια υπάλληλος: Τσιαντή Ελευθερία.

 

***

Παραλαβή αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αμφιλοχίας και Μενιδίου

 

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας ενημερώνει ότι οι καταστηματάρχες που έχουν αιτηθεί αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών εντός Χ.Ζ.Λ., μπορούν να προσέλθουν για να τις παραλάβουν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.

Οι άδειες θα δίνονται στην Αμφιλοχία από το γραφείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (αρμόδια υπάλληλος κα Ελευθερία Σαραντοπούλου, τηλέφωνο επικοινωνίας 26423-60433).

Οι άδειες για τα καταστήματα τουΜενιδίου θα δίνονται στο πρώην Δημαρχείο Μενιδίου (αρμόδιος υπάλληλος κ. ΓεώργιοςΜπόβης, τηλέφωνο επικοινωνίας 26813-60020).

Υπενθυμίζεται ότι για την παραλαβή των αδειών είναι απαραίτητη η προκαταβολή του 50% του ετήσιου μισθώματος.

Δήμος Αμφιλοχίας
Γραφείο Τύπου