«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

ΔΗ.ΠΑ.Κ Oδοντιάτρων Με συμμετοχή η απεργιακή κινητοποίηση στο Yπουργείο Eργασίας. (Foto+Video)

ΔΗ.ΠΑ.Κ Oδοντιάτρων: Με συμμετοχή η απεργιακή κινητοποίηση στο Yπουργείο Eργασίας.

 Με μαζική συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική απεργία οι οδοντίατροι  διεκδικούν την ενίσχυση της οδοντιατρικής περίθαλψης, με προσλήψεις οδοντιάτρων μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Δημόσια Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις μονάδες του ΠΕΔΥ, κατάργηση του καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ, κανονικές προσλήψεις με Συμβάσεις Εργασίας αορίστου χρόνου και κατώτατο μισθό στο ύψος του μισθού του β' επιμελητή. Επίσης, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, διασφάλιση εισοδήματος σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος κ.ά.

Στη κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, συμμετείχε ο Φοιτητικός Σύλλογος Οδοντιατρικής, ενώ την στήριξη του ΚΚΕ εξέφρασε ο ευροβουλευτής του Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Ακολούθησαν δηλώσεις του Δημοσθένη Φιλιόπουλου, εκπροσώπου της ΔΗ.ΠΑ.Κ στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής.

H Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οδοντιάτρων (ΔΗ.ΠΑ.Κ) επισημαίνει: Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας  υπόσχονται ξανά-προεκλογικά-λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα εντάσσει τους αγώνες σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων και των ψεύτικων ελπίδων.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μαζί με τους ασθενείς μας, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας!

Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα, με αιτήματα που θα βρίσκουν απόκριση και στήριξη από τους ασθενείς μας, από τον κόσμο δηλαδή που μπαίνει στα ιατρεία μας που μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και προβλήματα. Στήριξη από επιστημονικούς συλλόγους σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνδικάτα εργαζομένων.

 

                                       *Ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος ευρωβουλευτής

*Δήλωση του Δημοσθένη Φιλιόπουλου 

Αγρίνιο 10 Φλεβάρη 2023

ΔΗ.ΠΑ.Κ Οδοντιάτρων