«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μεγάλη ανταπόκριση στη συγκέντρωση υλικής βοήθειας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για τους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Δευτέρα 13/2/2023 αναχωρεί η  πρώτη αποστολή πραγμάτων.

Μεγάλη είναι η προσφορά του Αγρινιώτικου λαού όλων των ηλικιών για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που οργάνωσαν τα εργατικά συνδικάτα, μέλη του Ε.Κ.Α. ώστε να μεταφερθούν σε Τουρκία και Συρία.Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ, οργανώθηκε η αλληλεγγύη, ώστε να προσφέρει ο λαός από το υστέρημά του...

Ο εργατόκοσμος προσήλθε μαζικά, για να αφήσει το δικό του μερτικό βοήθειας, κάνοντας πράξη την ταξική αλληλεγγύη και στηρίζοντας όσο περνάει από το χέρι του τους δοκιμαζόμενους λαούς.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι: Κουβέρτες, ρούχα, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, οροί, γάζες, επίδεσμοι, είδη ατομικής υγιεινής.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ!!!

 

 ***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/2, ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

·          ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕ ΔΙΑΠΡΑΓΑΜΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ!

·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

·         ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!

 

Η κυβέρνηση, παραμονές εκλογών, αποφάσισε να κλιμακώσει την επίθεση. Πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια, από τις οδηγίες της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α, που από κοινού έχουν υιοθετήσει. Αναπαράγει για τον σκοπό αυτό τα ίδια και τα ίδια ψέματα, όπως και όλες οι κυβερνήσεις, που επιχείρησαν να περάσουν εδώ και 40 χρόνια, τα ίδια μέτρα, όπως η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

“Βελτίωση”, “Λογοδοσία”, “Έλεγχος”, “Ανατροφοδότηση”, “Αποτίμηση” και λοιπά παραμύθια…την ίδια ώρα που τα σχολεία κλείνουν με την εμφάνιση του πρώτου κρύου, πλημμυρίζουν από την πρώτη βροχή, μένουν χωρίς ρεύμα σε ώρα μαθήματος, με σοβάδες και καταρρεύσεις να απειλούν τη σωματική μας ακεραιότητα.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην παράλληλη στήριξη, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αδιαφορούν πλήρως για τα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που οξύνονται τα τελευταία χρόνια, την ίδια ώρα που ένας νεοδιόριστος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 737€.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά σε έναν ωμό εκβιασμό απέναντι σε χιλιάδες νεοδιόριστους. Τόσο πολύ αποσκοπεί στη βελτίωση του εκπαιδευτικού, που τρέχει κάθε μήνα στα δικαστήρια, εκβιάζει και απειλεί εκπαιδευτικούς, αντιστρέφει την πραγματικότητα!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

 

***

ANAKOΙΝΩΣΗ

 

Για την απόφαση του Άρειου Πάγου.

Να γίνει τώρα Νόμος η καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας

 

Η απόφαση της ολομέλειας  του Αρείου Πάγου που θεωρεί νόμιμη τη δυνατότητα στους services να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς, είναι ένα ακόμα πλήγμα για τους οφειλέτες που βλέπουν να επιταχύνονται οι διαδικασίες για να χάσουν τα σπίτια τους. Αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί ταχύτατα όταν είναι να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και πάει με ρυθμούς χελώνας, όταν είναι να δικαιώσει κάποιον εργαζόμενο που πχ. είχε εργατικό ατύχημα και απαιτεί να του αποδοθούν τα αυτονόητα που του στερεί η εργοδοσία. Φυσικά ο Άρειος Πάγος εξέτασε το συγκεκριμένο νομικό πρόβλημα, με βάση τους ψηφισμένους νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στα funds.

Η ΝΔ όπως και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν όλα τα τελευταία χρόνια (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ) έχουν τεράστιες ευθύνες για την αρπαγή των λαϊκών κατοικιών από τα κοράκια. Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε κανενός είδους προστασία για τα λαϊκά νοικοκυριά, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι μπήκαν στον δικαστικό Γολγοθά του Νόμου Κατσέλη, αλλά και των εγγυητών αυτών των ανθρώπων, που συνεχίζεται το κυνήγι από τις τράπεζες. Με την απόφαση του Αρείου Πάγου, περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες για νομικά μπλοκαρίσματα ορισμένων  μηνών.

Αποδεικνύεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού.

Καλούμε τους δανειολήπτες να έρθουν σε επαφή με το εργατικό κίνημα, το Εργατικό κέντρο και τα σωματεία μέλη του, ώστε μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς και εξώσεις. Είναι ανάγκη να σηκώσουμε τείχος απέναντι στα κοράκια. Το πρόβλημα με την ασυδοσία των τραπεζών και των funds είναι πολιτικό.

Η πολιτική των τραπεζών και των μονοπωλίων πρέπει να ανατραπεί, από ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, το οποίο θα υποχρεώσει τις κυβερνήσεις να κάνουν νόμο το δίκιο μας, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως άλλωστε έχει κατατεθεί στην  βουλή από τα συνδικάτα. 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΒΙΟΣ 

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ το Δ.Σ.