«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - Θ. Παφίλης: Αυτές είναι οι «ευρωπαϊκές αξίες» του «κόστους - οφέλους» που εφαρμόζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

«Πληρώνεις ακόμη περισσότερα ΕΣΥ για να κερδίσουν οι μεγάλοι κλινικάρχες και τα μεγαθήριά της: Αυτό τον τίτλο να βάλετε» στο σχέδιο νόμου, τόνισε σκωπτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο εντάσσεται στο «νέο ΕΣΥ» της μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης που ετοιμάζεται.

Υπογράμμισε πως το σχέδιο νόμου φέρνει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα. Όπως εξήγησε, με την κατάργηση της πλήρους απασχόλησης των γιατρών χειροτερεύουν οι όροι περίθαλψης των ασθενών και τα λαϊκά στρώματα γίνονται εύκολη πελατεία για τον ιδιωτικό τομέα. «Απανθρωπιά πλήρης», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «στην πανδημία τούς ονομάζετε ήρωες» τους υγειονομικούς, αλλά «τα παράσημα, το χρήμα το δώσατε στους κλινικάρχες».

Ο Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε ότι...

Περισσότερα ΕΔΩ: www.902.gr