«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Π. Παπαχρήστο παρουσίασαν τους αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αγρινίου.

“Με  γνώμονα  την  ασφάλεια  των  πολιτών  και  των αθλητών προχωρήσαμε στην προμήθεια 15 απινιδωτών Θωρακίζουμε τους αθλητικούς χώρους απέναντι σε επεισόδια υγείας. Δημιουργούμε  σταδιακά ένα δίκτυο απινιδωτών στα δημοτικά κτίρια ξεκινώντας από...

τους αθλητικούς χώρους. Συγχαρητήρια στην Διεύθυνση Παιδείας και Αθλητισμού, την Διεύθυνση Οικονομικών και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που στήριξαν την πρωτοβουλία», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο πρ. της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας έδωσε συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία : “ Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η προμήθεια των 15 απινιδωτών. Είναι μεγάλη η χαρά που είμαστε σήμερα εδώ για έναν σπουδαίο λόγο».

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια  κάλυψης των αναγκών στους αθλητικούς χώρους του Δήμου: « Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να εκσυγχρονίσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η χρήση των συσκευών εντάσσεται στην προσπάθεια να διασφαλίσουμε ότι θα είναι ασφαλείς όσοι αθλούνται».

Ο καρδιολόγος Δ. Παπασάικας αναφέρθηκε στην αξία της λειτουργίας των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών: “Eiναι σχεδιασμένοι για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής,  η  οποία παραμένει βασική αιτία θανάτου. Πρόκειται για σπουδαία πρωτοβουλία».

 Παρόντες στην εκδήλωση οι Αντιδήμαρχοι Μίμης Σκορδόπουλος και Κωνσταντίνος Ζώης,  εκπρόσωποι  αθλητικών σωματείων και συλλόγων, του  Συνδέσμου Προπονητών,  Διαιτητών και Παρατηρητών, πιστοποιημένοι νοσηλευτές και πρόεδροι Κοινοτήτων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

«Ο αθλητισμός στις αλησμόνητες πατρίδες

 από το 700 π.χ έως το 1922»

 Ο Δήμος Αγρινίου

και ο Σύλλογος Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου

με αφορμή τα 100  χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνουν   έκθεση

του Διονυσίου Μπαμπαρούτση με τίτλο:

 

«Ο αθλητισμός στις αλησμόνητες πατρίδες

 από το 700 π.χ έως το 1922»

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν

το Σάββατο  3 Δεκεμβρίου 2022, στις 7:00 μ.μ.

στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.

 

Διάρκεια έκθεσης  έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023

 

Ώρες επισκέψεων : 9:00-12:30 και 18:00-20:00

καθημερινά εκτός από το Σάββατο και την Κυριακή.

 

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου