«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.) ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια δωρεάν Υγεία!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.) ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Να αποσυρθει τωρα το Νομοσχέδιο έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια δωρεάν Υγεία!

 

Η κυβέρνηση έρχεται να ισοπεδώσει εντελώς ότι απέμεινε όρθιο στην δημόσια υγεία, καταθέτοντας νύχτα το Νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη. Ενα νομοσχέδιο που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν Υγεία αφού θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας...

Αντί να καλύψει τις ανάγκες του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις όλων των κενών οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία της χώρας, επιλέγει να αξιοποιήσει οξυμμένα υπαρκτά προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας κάνοντας ένα «ποιοτικό» βήμα επί το αρνητικότερο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της εμπορευματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων σε βάρος τόσο των ασθενών όσο και των υγειονομικών. Οι άλλοτε «ήρωες»  υγειονομικοί που δουλεύουν  κάτω από αντίξοες συνθήκες, γρήγορα γίνανε αναλώσιμοι στους νόμους της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ».

Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας. 

Στην ίδια ρότα και η απαράδεκτη υπουργική απόφαση για το καθηκοντολόγιο των Βοηθών Νοσηλευτών που διατηρεί την αδικία σε βάρος τους και διαιωνίζει τη πολυδιάσπαση των νοσηλευτών αλλά και η εγκύκλιος της Υφυπουργού για τα θέματα της Ψυχικής Υγείας, όπου εμπαίζει κάθε εργαζόμενο υγειονομικό μιλώντας για κατανομή των ασθενών μόνο βάσει γεωγραφικής απόστασης και τρέχοντας να ενημερωθεί για τα κενά γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού για να τα «αποκαταστήσει όλα» με τις γνωστές μετακινήσεις από το ένα νοσοκομείο στο άλλο ή από το ένα τμήμα στο άλλο ή από τη μία δομή στην άλλη.

Πόσο ανοχή να δείξουμε σε μια κατάσταση επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας μας; Με κλινικές και τμήματα χωρίς επαρκές Ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό; Με κλινικές και τμήματα που στηρίζονται σε «μπαλώματα» και στο φιλότιμο των συναδέλφων που υπερβάλλουν εαυτό; Με συναδέλφους που έχουν γίνει «λάστιχο» από τις μετακινήσεις και τα αλλότρια καθήκοντα; Με δεκάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη φύλαξη και αλλού να δουλεύουν με την απειλή της απόλυσης; Με την εργολαβοποίηση υπηρεσιών να εξαπλώνεται; Με δεκάδες εργαζόμενους σε αναστολή κατ’εφαρμογή του άδικου αυτού μέτρου, το οποίο έχει ήδη ακυρωθεί από την ίδια πραγματικότητα; Με την εντατικοποίηση του αυταρχισμού και του εκφοβισμού των συναδέλφων από τη Διοίκηση, το διαίρει και βασίλευε τη μετακίνηση συναδέλφων από τμήμα σε τμήμα, τις αλλαγές Προισταμένων τμημάτων κατά το δοκούν  και  λίστα δεν έχει τελειωμό.

 

 Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας των γονιών μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας δεν πρόκειται να γίνουμε! Δε θα τους περάσει!

Απαιτούμε:

·         Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη!

·         Κατάργηση της πολυδιάσπασης του νοσηλευτικού προσωπικού.

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες σε όλους τους κλάδους.

·         Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Ανάκληση των αναστολών εργασίας και επιστροφή όλων των συναδέλφων στη δουλειά. Κανείς υγειονομικός δεν περισσεύει!

·         Αυξήσεις στους μισθούς, πάνω από τον πληθωρισμό, που ροκανίζει το εισόδημά μας, μαζί με τις «καυτές» αυξήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, βενζίνη, ενέργεια και αλλού.

·         Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεκινώντας με καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων.

·         Να υπάρξει άμεσα ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών.

·         Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

 

Καλούμε την πλειοψηφία του Σωματείου να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποίησεις που έχουν προκυρήξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ και τους συναδέλφους να συμμετασχουν σε αυτές.

 

·         Δευτέρα 28/11/22: 12:00-15:00 Πανελλαδική στάση εργασίας (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) και συγκέντρωση στις 13:00 στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, ημέρα που γίνεται η ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή της Βουλής.

·         Πέμπτη 1/12/22: 24ώρη Πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ και συγκέντρωση στις 13:00 στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.) ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ